MotoNews.pl

Wtrysk od 900 do malucha --> ile warty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panowie mam pytanie ile jest warty taki zestaw bo znalazłem gościa co chce mi sprzedać:Zestaw pochodzi od seiceno 900 jest tam komputer bez fuat codu czyli nie
zmieniasz stacyjki, wiązka komletna z bezpiecznikami i przekaźnikami,
monowtrysk też kompletny ze wszystkimi czujnikami, czujnik położenia wału
koło dorobone specjalnie żeby pasowało do malucha po którym chodzi czujnik,
map sensor, podstawa po monowtrysk tak żeby bez problemu połączyć
monowqtrysk z głowicą coś jak w maluchu ta plastikowa tylko większe pompa
paliwa dorobiona tak żeby wchodziła do zbiornika razem z pływakiem brakuje
tylko sondy lambda koszt ok 40zł.
podobno wystarczy założyć i można jechać nawet program w epromie juz jest zmieniony pod 650. Gościu chce za to 380zł warte tej kwoty a ile wy byście dali

[ wiadomość edytowana przez: anntek dnia 2007-05-29 22:59:18 ]

Halo panowie pomóżcie na jutro muszę dać odpowiedz czy biore

daj se luzu. za tyle kupisz caly silnik 899 z osprzetem.

no no, ciekawy zestaw, ogoolnie jezeli wszystko jest sprawne i dziala bez problemu tak jak sprzedawca twierdzi to bym bral jak bym mial 650, bo za 380zl słopa nie zrobisz.. a 650 na wtrysku to ciekawostka podeprzec to na mocniejszym walku.. dla mnie bomba

pat, podaj mi przynajmniej 3 ogloszenia gdzie mozna kupic silnik 899spi z calym osprzetem za 380 zl - chetnie zanabede kilka szt

Jesli to by dzialalo to mogloby to naprawde ciekawie chodzic. Na wtrysku teoretycznie ciag juz od nizszych obrotow i wiekszy moment wiec calkiem dobra sprawa na KJS`y chyba.

no ja tez za 400zl nie widziałem nigdzie silnika ale powiedzcie mi czy to warte tej ceny czy np taniej bym wydal jak kupował osobno

Cytat:
2007-05-30 00:00:02, killer126FL pisze:
no no, ciekawy zestaw, ogoolnie jezeli wszystko jest sprawne i dziala bez problemu tak jak sprzedawca twierdzi to bym bral jak bym mial 650, bo za 380zl słopa nie zrobisz.. a 650 na wtrysku to ciekawostka podeprzec to na mocniejszym walku.. dla mnie bomba pat, podaj mi przynajmniej 3 ogloszenia gdzie mozna kupic silnik 899spi z calym osprzetem za 380 zl - chetnie zanabede kilka szt

bo jak zaglądasz tylko na allegro gdzie są zajechane silniki i ci co chcą je sprzedać za kupe kasy toć to warte 200zł

ps osobno jak będziesz składał ten wtrysk to wyjdzie dużo drożej

[ wiadomość edytowana przez: rosck dnia 2007-05-30 01:47:28 ]

Cytat:
2007-05-30 00:00:02, killer126FL pisze:
no no, ciekawy zestaw, ogoolnie jezeli wszystko jest sprawne i dziala bez problemu tak jak sprzedawca twierdzi to bym bral jak bym mial 650, bo za 380zl słopa nie zrobisz.. a 650 na wtrysku to ciekawostka podeprzec to na mocniejszym walku.. dla mnie bomba pat, podaj mi przynajmniej 3 ogloszenia gdzie mozna kupic silnik 899spi z calym osprzetem za 380 zl - chetnie zanabede kilka szt

rusz sie i sam poszukaj. za 400zl Rexio zawinal odemnie silniczek w cacy stanie z zniorniczkami cewkami altem itp, wiec poszukaj skoro ja sprzedawalem z atyle to inni pewnie tez.

Problem w tym że ten zestaw niedziała silnik starsznie kopci i niejedzie. pozatym napewno sobie z tym nieporadzisz...

a czemu Ruff tak twierdzisz i skad wiesz ze on tak kopci?

O tym zestawie mowisz?? klik

no własnie o tym się na niego czaje ale czy jest wart tych 380zł i czy wogule jest sens go zakładać do 650 i co daje oprócz tego ze silnik równo pracuje i mniej pali

Komputer w tym czymś jest w ogóle jakoś przystosowany do pracy bez lambdy, mapsensora i czujnika temp silnika?

Kuna jak juz to dołuz troche kasy i swapa rob a nie baw sie w bez sensowna elektryke... tez słyszałem to co Ruff napisał... poszukaj po forach to moze znadziejsz albo na jakiejs stronce tez było cos napisane nie pamietam gdzie, a nie ma czasu teraz szukac....

Karo13 ale ja sie nie pytam o twoje zdanie i o swapa tylko o wtrysk już kiedyś powiedziałem ze swapa nie zrobie

Cytat:
2007-05-30 13:31:34, Karol13 pisze:
Kuna jak juz to dołuz troche kasy i swapa rob a nie baw sie w bez sensowna elektryke...

no.. DOŁUUŻ sobie slownik jakis do przegladarki

zestaw na moje oko git, wszystko jest co potrzeba.. bez lambdy bedzie chodzil tez cacy, ale kupic taka i zasadzic w wydech to raczej nie problem.. ogolnie kwestia dostrojenia chipa, dawki paliwa, wyprz zapl na podstawie ew pomiarow AFR, EGT..
ponegocjuj cene z kolesiem i sprobuj sie pobawic, jezeli sie nie boisz takiej wydumki

co chciałeś powiedzieć przez słowo wydumka

kupa gowna. tak w skrocie bo niema sensu dalej o tym pisac. jak ktos slusznie zauwazyl co z lambda, mapem ?

popieram słowa kolegi Pata_kdb
to jest lipa ja nawet nie widze rezystora wtrysku który jest przy moim swapie gdzie czujniki np temperatury cieczy chłodzącej na jakiej zasadzie on zejdzie z obrotów. wogóle jak dla mnie to nie ma prawa chodzić zobacz ile czyjników mają silniku z wtryskiem a tu niby co położenia wału (bez tego i tak pojedzie) i sonda która czy jest czy nie to silnik nadal pracuje.poprostu brakuje temu najważniejszych cześci ja bym to zostawił i zapomniał jak miałbym dawać 380 zł na takie coś to wolałbym gażnik założyć inny jak nie interesują cię swap"y

Cytat:
2007-05-30 17:52:32, pablo170 pisze:
popieram słowa kolegi Pata_kdb to jest lipa ja nawet nie widze rezystora wtrysku który jest przy moim swapie gdzie czujniki np temperatury cieczy chłodzącej na jakiej zasadzie on zejdzie z obrotów. wogóle jak dla mnie to nie ma prawa chodzić zobacz ile czyjników mają silniku z wtryskiem a tu niby co położenia wału (bez tego i tak pojedzie) i sonda która czy jest czy nie to silnik nadal pracuje.poprostu brakuje temu najważniejszych cześci ja bym to zostawił i zapomniał jak miałbym dawać 380 zł na takie coś to wolałbym gażnik założyć inny jak nie interesują cię swap"y

czlowieku, nie pisz takich zeczy jak niewiesz...
jakim cudem silnik na wtrysku elektronicznym moze pracowac bez czujnika pol. walu? w tej generacji instalcji wtrysku nie wystepuje rezystor. I ile tych czujnkow, temp powietrza zasysanego, krokowy i TPS masz w przepustnicy. Reszta to map, pol. walu, lambda.
co do zakladania tego uwazam ze jezeli masz checi, troche wiedzy i mozliwosci to uwazam ze warto probowac.

pozdro