Wycieraczki reflektorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Coprawda nie mam Łady, ale bardzo podoba mi sie pomysł jej konstruktorów z wycieraczkami reflkektorów. Chiałbym zamontować je w swoim aucie.

Powiedzcie mi prosze ile kosztuje konplet wycieraczek (z silniczkami).

Dziekuje

Maciek

cena uzależniona jest od modelu i marki.
do samary koplet kosztuje około 120-150pln.

Tak z ciekawości (a ciekawy jestem niesłycanie, jak wiadomo ). Góralu -> a czy jest tam spryskiwacz, czy tylko wycieraczki (szczerze mówiąc mam toto zepsute - chyba... - w Niwce i nawet nie wiem, czy te wycieraczki chodzą na sucho, czy nie).

w ramionach wycieraczek znajdują się końcówki(dysze) spryskiwaczy.
ale wężyki i resztę trza dołożyć.

Mariusznia, w Nivce oczywiscie jest spryskiwacz !

To kolega Maciek musi sobie dokupić tez spryskiwadełko do tych wycieraczek (coby na sucho nie szorować ).

Do spryskiwaczy wystarczy układ z samary czyli jedna pompka i dwa lub trzy (jak jest spryskiwacz tylnej szyby) elektrozawory.

Pozdrawiam, Stegienny

Ja zrobiłem inny numer - wywaliłem wszystkie elektrozawory,kupiłem pompke do Opla i juz trzeci sezon - działa. A poprzednio miałem problemy - to z pompką (w oryginalnej pompce po jednej zimie nie bylo juz dobrego cisnienia- zła jakosc uszczelek i pompka ledwo sie ciurcyla- jak to anpisła MAriusznia- on dalej strzykałby śliną przez zęby a elektrozawory ciągle szwankowały. Jednocześnie nie mam juz spryskiwacza tylnej szyby , ale wydaje mi się , ze przez ten cieknący płynem do spryskiwaczy wynalazek szybciej gnije tylna klapa...To fakt ,że czasem go brakuje , ale się przyzwyczaiłem i uzywam tylko wtedy tylnej wycieraczki jak szyba jest mokra(Przynajmniej mam sie czym przejmować
Wycieraczek na reflektory nie mam, ale mam te uchwyty i pewnie wystarczyłoby je założyć i zrobić całainstalacje ( bo jej też nie ma

Pawełku, orginelna pompka to rzeczywiście porażka ale ja myślałem o pompce TESLA czyli od Faworitki

Podejrzewam,ze ta pompka tesli tez jest bardziej trwala niż ruska.A ja kupilem Oplowską: bo była tansza niż oryginał do samary ii bez problemu ja zamontowałem

Dokładnie Paweł!
U mnie chodzi ta sama w drugim samochodzie i to pod podwójnymi dyszami

Pozdrawiam, Stegienny

Cytat:
2003-05-29 16:12:21, Góral pisze:
cena uzależniona jest od modelu i marki.
do samary koplet kosztuje około 120-150pln.

Komplet to znaczy co?
wycieracza+silnik+spryskiwacz? czy komplet znaczy 2 wycieraczki czy 1?

pozdr.

Ramię + wycieraczka + silnik.
a spryskiwacze: zależy jak je wykonasz. czy niezależnie, czy na osobnej pompce, czy na elektrozaworze.

a mi nie działaja wszystko oki silniki bezpieczniki sprawdzone na krótko działaja a jak włacze tak jak trza to ni huhu co to kur...na moze byc ??zaden kabel luzem nie wisi!!

Cytat:
2003-05-29 17:51:56, Mariusznia pisze:
To kolega Maciek musi sobie dokupić tez spryskiwadełko do tych wycieraczek (coby na sucho nie szorować ).

W wielu wersjach nivy jest to w standardzie, i wogóle nigdy nie montowano w nich wycieraczek bez spryskiwacza... ktoś poprostu zakosił ci resztę zastawu

u mnie buchneli same pióra wycieraczek

chyba sobie kupie samare

a moze jednak ktos wie co to moze byc i sie wypowie bo mie juz naprawde kur****ica trafia

Silniczek wycieraczek to koszt ok. 27zł. za sztukę. Wycieraczki + ramiona ok. 20zł. Ceny z Wa-wy sklep przy Hali Banacha.

Cytat:
2004-12-29 14:35:14, arsen pisze:
a mi nie działaja wszystko oki silniki bezpieczniki sprawdzone na krótko działaja a jak włacze tak jak trza to ni huhu co to kur...na moze byc ??zaden kabel luzem nie wisi!!

Co znaczy "włącze jak trza"? Wycieraczki na reflektorach działają TYLKO w momencie gdy jedziesz na światłach i psikniesz spryskiwaczem. W żadnym innym momencie. (oczywiście przy oryginalnym podłączeniu)

Może ktoś z was widział kiedyś wycieraczki + spryskiwacze do, 110 w, jakim polskim sklepie?? Podejrzewam, że jedyne, czym się różnią od tych z samary to sama wycieraczka a reszta jest ta sama, gdzieś kiedyś czytałem o nich na ruskiej stronie.