Problem z tartarini II generacji,fiat seicento

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
po 110kkm uzytkowania instalacja odmowila posluszenstwa...
Odebralem auto z warsztatu,wymiana zawieszenia etc,nic zwiazanego z elektryka.Po przejechaniu kilkunastu km samochod samoczynnie przelaczyl sie na benzyne co oczywiscie zmienilem znowu na gaz.po kilkunastu nastepnych km kontrolka od stanu gaz/benzyna zniknela,auto przelaczylo sie na benzyne i zero jakiejkolwiek reakcji z jego strony odnosnie gazu.Jest to moj pierwszy problem z instalacja,czy ktos ma jakies sugestie co moglo isc sie...kochac?
Dodam ze instalacja siedzi w fiacie seicento 1.1
bezpieczniki w kabinie wszystkie sprawne,chyba ze gdzies sa poukrywane od instalacji jeszcze to nic mi o nich nie wiadomo...

Przychylam się do prośby o jakieś informacje. Mam to samo w fiacie Punto II 1,2 Active 2004. Ta instalacja ma jednak 3 lata. Kontrolki na przełączniku zginęły po tym jak zamontowałem w nim komputer po wymianie oprogramowania. Bezpieczniki i połączenia sprawdziłem i są OK. Instalacja natomiast nie działa w ogóle. Może to zepsuty przełącznik?

Kolego waldasiek, po takim przebiegu wartałoby popieścić trochę instalację szczególnie przy walentynkach - wymienić filtry gazowe, zajrzeć do reduktora - w jakim jest stanie. Przy okazji go wyczyścić i być może membrany będą do wymiany.