MotoNews.pl
3 [OT] - IRC i Chat klubowy (19838/23) - PT

[OT] - IRC i Chat klubowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka. Wpadajac czasem na chat klubowy mysle sobie, ze jest on nam niepotrzebny - w takim sensie, ze i tak tam nikt nie siedzi . Chyba ze sa jakies godziny i dni spotkan ?

Inna sprawa. Siedzi tu ktos z obecnych na IRCu ? Myslalem o zalozeniu kanalu #espero na ircnecie (poznan.irc.pl; warszawa.irc.pl i inne blizniacze serwery na portach glownie 6667). Mysle ze mozna cosik takiego zorganizowac, w koncu faceci nie tylko o samochodach potrafia gadac .

No ale to juz nie moja decyzja.

ja siedze na iru troche i jestem bardzo za

no panowie... nie mowcie ze tu tylko dwoch ircownikow na forum... buuuu :]

pewnie sie nie chca przyznac

hehe ja jak bylem mlodszy bawilem sie w irc'a ale potem mi sie znudzilo... znudzilo mi sie kiedy admin #jezus zabanował warszawe i nie bylo sie juz gdzie wyglupiac

pomysl moze byc, jelsi masz ochote zaloz ja moge rozpowszechnic pomysl.

juz ze 4 lata na ircu nie siedzialem

No gdyby ktos zalozyl kanal, gdyby bylo na nim wiecej osob to mysle, ze przypomnialbym sobie jak ten IRC wyglada

lasombra, jak mi powiesz krok po kroku jak zalozyc kanal, to zrobie to z cala checia, ale z tego co wiem musze miec konto shellowe aby bota postawic, a konta sa chyba platne

RICO, ja mam kilkanascie kont platnych i botnet Wszystko moge zalatwic, tylko czy bedzie kto mial na tym kanale siedziec. W ogole na #espero siedzieli jacys wlosi, ale jak to z wlochami, ich umiejetnosci w kwestii IRCa nie chodza parami z ambicjami, skonczylo sie na tym ze po 2 dniach dali sobie spokoj...

... i poszli . Kanal #espero jest nasz. Ja wkrotce krok po kroku przygotuje instrukcje instalowania i konfiguracji mIRCa do takiego stopnia, aby wejsc na nasz kanalek. Mysle ze to pomoze poczatkujacym ircownikom z naszego klubu.

Tak wiec Lasombra, oczekuj ode mnie wkrotce tegoz opisu na maila .

Oficjalnie wszystkich zapraszam na #espero, ircnet (polska.irc.pl i pokrewne) !

Juz odwiedzile, i odwiedzac bede, hmm a moze jakies aopy dla klubowiczow?

Ojj cwikus, widze ze przgladasz forum a na kanale cie nie ma, nieladnie, nieladnie!!!

Noo kanal dziala. ludzie wpadajcie na #espero

wszystko bedzie jak botnet na # sprowadze... zapraszamy na razie

a jaki program polecacie do korzystania z irc?
ja pamietam ze jaks ie w tobawilem to uzwyalem mirc'a ale za choler nie wiedzilabym jak go teraz skonfigurowac...
ale cholera znowu mnie bierze chetka na wqurwianie ludziz #jezus ciekawe czy sie cos zminelo no i czy jest jeszcze #kawairenka z fajnym botem : kelnerka no i czy na #warszawa siedza caly czas te same muły do ktorych trzeba bardziej strzelac niz rozmwiac

Bla Bla Bla...
Wstyd się przyznać ale tylko tyle z tego zrozumiałem...
Może ktoś mi wyjaśni co to jest wogóle ten IRC bo zielonego pojęcia nie mam

zaraz wrzuce posta co to irc i jak to obsluzyc i wszystko bdzie jasne. Ogolnie irc to Internet Relay Chat, zaawansowany odpowiednik zwyklych chatow. Na ircu nie spotkacie miliona lamek na kazdym kanale, ktorym sie nudzi w wakacje i napieprzaja z kafejki... niedlugo readme co i jak sekundke prosze

TUTAJ JAK ZAINSTALOWAC I OBSLUZYC mIRC

W powyzszym linku specjalnie dla Was przygotowalem wszelkie podstawy do IRCowania .

W razie jakichkolwiek klopotow zapraszam na moj nr GG 451258

To naprawde nic trudnego, 5 minut myslenia raz, a 10godzin dziennie przyjemnosci .

Powodzenia!

Kanał jest już w pełni gotowy - stoją boty, dopiszę do statusu auto-operator pare osób, które już kiedyś miały kontakt z ircem, zeby jakis porzadek byl.

Zapraszamy !

/join #espero !

hehe, dopisz mnie, czemu az tyle tych botow?

kwestia botow jest nastepujaca

botnet, czyli zbior botow jest nierozlaczny. nie mozna wrzucic tylko 2 botow, a reszta zostaje na innych kanalach to awykonalne.

po za tym przy wiekszym botnecie minimalizuje sie ryzyko, ze wlosi beda chcieli odbic kanal (#espero bylo kiedys kanalem wloskim).

w kwestii dopisywania operatorow - musze sie z nimi spotkac na ircu, co by widziec na jaki adres dopisac