MotoNews.pl

Wyrzucanie wody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Obserwuje dziwna przypadlosc:
Jezdze po miescie: korki klima upal - wskazowka temperetury nie przekracza polowy skali. Wyjezdzam na trase, jade 50-100 km z predkoscia 180-200, zjezdzam zatankowac gasze (po czasie potrzebnym do schlodzenia turbiny) silnik i nagle zaczyna mi wywalac wode ze zbiorniczka wyrownawczego. Po zapaleniu silnika temperatura momentalnie spada do normalnego poziomu.
Macie jakies pomysly?

A wentylator chłodnicy działa?

Wiskoza dziala (jak to wiskoza - tylko przy wlaczonym silniku)

mozesz miec za duzo plynu, albo co gorsze, jakas uszczelka puszcza i cos sie dzieje z pplynami, moga sie mieszac ze soba i ktoregos bedzie ubywac na rzecz drugiego ... sprawdz olej czy nie ma jakichs dziwnych nalotow na sobie ... na korku wlewu najlepiej ... i sprawdz czy caly uklad chlodzenia jest drozny ...

Skad wiadomo ile ma byc plynu w ukladzie - mechanicy zalali mi chlodnice po korek.

Cytat:
2003-08-11 15:30:10, marcinkedryna pisze:
Skad wiadomo ile ma byc plynu w ukladzie - mechanicy zalali mi chlodnice po korek.

Na zbiorniczku wyrównawczym masz zapewne zaznaczony minimalny i maksymalny dopuszczalny poziom. Może zalali chłodnicę pod korek a zapomnieli o napełnieniu zbiornika wyrównawczego i odpowietrzeniu układu?

Ostatnio u kumpla też coś takiego było. Dowem się i napiszę co było.