Czujnik poduszki w fotelach od anglika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów! Przeszukałem forum ale nie znalazłem informacji na w/w temat. Planuję wymianę tapicerki na wersje angielska. Fotele, które oglądałem mają regulację elektryczną tylko góra-dół, czyli jak te, które aktualnie posiadam wiec nie powinno być problemów. A jak wygląda sprawa z czujnikami poduszki w siedzeniu pasażera? Czy tam jest jakiś czujnik? Jak zrobić, żeby po wymianie foteli jeździć spokojnie z myślą, że w tej kryzysowej sytuacji wszystko zadziała ? Dzięki za info.

Z pozdrowieniami !

Mar

Niema czujników w fotelach.

czujnika to i nie ma, ale jest mata ktora odpowiada za poduszke

To muszę coś przekładać ze starego fotela czy poprostu zamontuję fotel i bedzie działać ? Czy te maty były tylko w fotelach psazerów czy w obu ?

Mar

musisz zobaczyc czy w nowym tez bedziesz mial, jesli nie to jak nie przelozysz to powinien pojawic sie blad, chyba ze ktos przeprogramowal komputer i juz jej nie widzi. Co do maty u kierowcy to nie wiem

Może wypowie się ktoś, kto przerabiał temat i wie czy pojawia się problem poduszki, maty czy czujnika i wie jak go roziwązać ?

Mar

jesli nie chcesz maty na miejscu pasazera musisz przeprogramowac kompa (zmienic kompa) innego wyjscia nie ma

podepne sie pod temat - mam kubly z wersji sport z elektrka gora dol i poduchami po bokach. kolega ma indentyko tyle ze z grzaniem i od angola i mysle nad zamiana z nim.
Czy wszystko bedzie pasowac, czy cos trzeba zmieniac - kostki, czujniki itd. Czy wystarczy przelozyc podpiac i wszystko bedzie dzialac??