| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maciejb Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2009-02-05 21:34:34 mam pytanie jakie mogą byc skutki jazdy na lpg na nierozgrzanym silniku? ogolnie mam ustawione w centralce ze przelacza jak zlapie 14 stopni ale co by bylo gdybym wylaczyl czujnik i po odpaleniu na benie to jakiejs minucie przelaczyl na gaz?? jakies negatywne skutki? |
gugu1990 Żyrardów | 2009-03-02 16:42:12 ja mam zas cos takiego, ze odpalam na benzynie, silnik zlapie optymalnej temperatury, przelacze na gaz i bezpiecznik mi sie pali od instalacji gazowej. co jest? |
Yagr focus Kraków | 2009-03-04 17:27:29 Dodatkowo należy sobie zadać pytanie dla jakiej temperatury silnika stroi się instalację gazową? Tym samym okaże się że regulację robi się dla nagrzanego silnika i wtedy ustawy będą odpowiednie. Przy zimnym silniku skład mieszanki nie będzie optymalny. Ponadto poza samym zamarzaniem parownika (które częściej jest związane z niskim poziomem płynu chłodzącego niż z niedogrzaniem silnika) przy szybkim przełączaniu na gaz bardziej cierpią membrany w parowniku i tym samym spada ich żywotność. |