Nowa w Klubie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich Klubowiczów!

Niebawem stanę się właścicielką nowego Yariska (Terra, 1.3, 3d, olilkowozielony) i tym sposobem dołączę do Waszej Rodziny!

Chcę dokupić do autka klimę, zamek centralny i... Właśnie! Tu mam pytanie do bardziej doświadczonych. Co kupić? Blokadę skrzyni czy autoalarm? Zdaję sobie sprawę, że dla złodzieja oba zabezpieczenia są nic niewarte (czytałam już wcześniejsze wątki na ten temat), ale jakieś zabezpieczenie chcę mieć.
Poradźcie proszę

Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
Yaga

Witaj Yaga,

Miło widziec nową klubowiczkę - napisz do Ambrożego To Cię wciągnie na listę klubową
Co do pytania to ja wybrałam autoalarm

Witam.
Jesli to jest wersja albo albo to bym wybral alarm - zawsze to jakas ochrona a i centralny zamek bedzie mozna z pilota kontrolowac.

po zakupie zapraszam na spota wrocławskiego odłamu w każdą niedzielę pod wzgórzem andersa na parkingu około 20. zawsze można wymienić informację i pogadać z właścicielami toyot

Bierz alarm i blokadę. Nie ma co oszczędzać, najwyżej poczekaj miesiąc i dołóż kaskę z nowej pensji

Alarm jest łatwo pokonać, ale moze kogoś odstraszyć od wejścia do środka. Jak już wejdzie to może wszystko.

Blokada nie odstrasza przed wejściem do środka, ale masz większą pewnosć, że auto stoi tam gdzie je zostawiłaś, nawet jeśli zostało okradzione.

Witaj!!
jesli chodzi o zabezpieczenie to ja mam bolec w skrzyni, ale tez chyba wolalbym chyba autoalarm. jak zamykam drzwi kluczykiem i odchodze bez migniecia alarmem to czuje wzrok zlodzieji na plecach: O! ten facet nie ma zabezpieczenia!! i nic nie bedzie wyło - bez problemu zdejmą bolec bez pospiechu

Kurczę! Dzięki za tak szybkie odpowiedzi. Jesteście the best
Jackalowi dziękuję za zaproszenie na spoty! Jeszcze minie trochę czasu zanim odbiorę Yarisa, ale chętnie wpadnę.

Pewnie macie rację, że warto mieć i jedno i drugie. Zawsze mogę wziąć większy kredyt Może uda mi się namówić dealera na jakiś sensowny rabacik za blokade i alarm. Już dzisiaj zacznę ćwiczyć przed lusterem uśmiechy i patrzenie spod rzęs

Cytat:
2003-08-08 17:23:32, Yaga pisze:
Jackalowi dziękuję za zaproszenie na spoty! Jeszcze minie trochę czasu zanim odbiorę Yarisa, ale chętnie wpadnę.

Jestem przekonany, że chciałaś podziękować Rogackowi, dziękuję w jego imieniu i swoim.

Pozdrówka

Ups! Racja - podziękowania należą się Rogackowi

Witam nową użytkowniczkę Toyoty i do tego z Wrocławia, przyłączam się oczywiście do zaproszenia Rogacka,

Już dzisiaj zacznę ćwiczyć przed lusterem uśmiechy i patrzenie spod rzęs

he he no to Ci się uda napewno wy to potraficie przewracać oczami hhhhihi
powodzenia w zdobywaniu ... alarmu i blokady

ehhh te kobiety ...

Witam serdecznie nowa Klubowiczke ... mam nadzieje ze zrobimy jakis spocik kiedys w tygodniu jak sie pojawie we wrocku, czasem tam jestem ... wwtcka, bede u Was we wrzesniu, no chyba ze sie plany zmienia ...

witam serdecznie.... a co do blokady to moim zdaniem alarm lepszy... tylko ze względu na prostotę obsługi... mam alarm i to jest fajne uczucie... pip (zamknięte) pip pip (otwarte) życzę już teraz szerokiej drogi

witam, witam
dobra wiadomosc : jestes juz na liscie oczekujacych do przyjecia do klubu ... czas oczekiwania bezplatny - zawsze mozesz go mocno skrocic udzielajac sie na forum

pozdrawiam

Wg mnie juz jest hmmmm - czlonkiem

Witam i wszystkiego najlepszego na "nowej drodze życia"
Moja krótka rada: W salonie wybrać tylko blokadę skrzyni biegów (trenując sztukę negocjacji mozna czasami ją wyrwać gratis !!!)
Alarm oczywiście założyć ale gdzie indziej w dobrym warsztacie, ale i takim gdzie się klienta słucha a nie wychodzi z założenia "my zawsze tak robimy". Do ubezpieczenia blokada wystarczy.
Dlaczego tak radzę umotywowałem w wątku "Zabezpieczenia diabła warte !!!!" (ostatnia strona) - żeby nie męczyć forumowiczów nie chcę tu tego powtarzać

A to link do tego postu
oczywiście także i inne wypowiedzi forumowiczów są ważne i ciekawe

Nie wiem czy tak jest zawsze ale czesto instalacja alarmu poza serwisem konczy sie utrata gwarancji na fure.

nie masz niestety racji - alarm możesz założyć nawet u pana Kazia na podwórku - tylko musisz powiadomić o tym toyotę, albo po prostu przedstawić sprawę dilerowi, który będzie sprzedawał auto (tak jak ja z moją matką to zrobiliśmy)

DOPUKI nic się nie stanie z elektryką w samochodzie - nie traci się gwarancji

Cytat:
2003-08-09 20:49:13, Kruchy pisze:
nie masz niestety racji - alarm możesz założyć nawet u pana Kazia na podwórku - tylko musisz powiadomić o tym toyotę, albo po prostu przedstawić sprawę dilerowi, który będzie sprzedawał auto (tak jak ja z moją matką to zrobiliśmy)

DOPUKI nic się nie stanie z elektryką w samochodzie - nie traci się gwarancji

Skoro nic sie nie psuje to gwarancja mi nigdy nie jest potrzebna
Znajomi w citroenie nie mogli zagladac alarmu poza serwisem.