MotoNews.pl
10 RS problemy z elektryką i sekwencją (227744/45) - PT

RS problemy z elektryką i sekwencją

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem nr 1

najpierw miałem coś takiego,ze paliły mi się światła mimo,ze je wyłączałem..nawet bez kluczyka były mijania :/

zmieniłem zespolony, jeden, zaczęło być coś takiego,ze pozycja wyłączone światła się paliły, pozycja włączone - światła gasły

w końcu doszedłem do wymiany zespolonego na 100% pewny

światła wszystko ok, dwa dni pojeździłem, padły mi wycieraczki przód tył, ogrzewanie i spryskiwacz :/

co się dzieje??

problem nr 2

przestała mi działac sekwencja...

jade sobie i zaczyna szarpać, po czym piszczyk i zrzucił na benzynkę, więc przerzuciłem sam przycisk na samą bene, następnie na LPG..dalej chodził an benzynie, mimo,ze LPG mam jescze trochę litrów, BTW silnik rozgrzany i do tej pory było wszystko ok, dzisiaj tak mi się zrobiło..

podejrzewa ktoś coś??

Z góry dziekuję za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: trance dnia 2009-02-23 20:19:06 ]

IMHO pierwsze to "ulubiona" skrzynka bezpieczników Musisz posprawdzać czy wszystkie ścieżki są całe.
Drugie nie wiem, nie znam się

skrzynka bezpieczników ?

sprawdzałem 3 zespolonymi..na koniec zeby sprawdzić to nawet ten oryginalny tzn stary który był po poruszaniu kablami i wtyczkami zaczął działac poprawnie...ale potem znów się zjechał :/

Co do gazu to mogl Ci pasc elektrozawor przy butli - sprawdz (z kims) czy robi charakterystyczne cykniecie

jeśli chodzi o gaz...po postoju ja wiem 3godzin wsiadam odpalam, silnik rozgrzany patrze jade na LPG ale szarpie podczas przyspieszania, na benzynie slicznie idzie..

a mówisz o tym elektrozaworze co cyka podczas zalania do pełna? jesli o to cykniecie Ci chodzi to wszystko w porzadeczku

temat!

Cytat:
2009-02-23 02:41:11, trance pisze:
jeśli chodzi o gaz...po postoju ja wiem 3godzin wsiadam odpalam, silnik rozgrzany patrze jade na LPG ale szarpie podczas przyspieszania, na benzynie slicznie idzie.. a mówisz o tym elektrozaworze co cyka podczas zalania do pełna? jesli o to cykniecie Ci chodzi to wszystko w porzadeczku

Nie o tym Ale skoro czasami zadziala to raczej nie to.
Musisz podjechac do gaziarza ,podepnie pod kompa i bedzie wiedzial .

Co do gazu.

Miałem identyczny objaw jak olałem wymianę filtra. Zapchany już był. Odkręć, zobacz, kwestia 10minut roboty.

oki dzięki za sugestie zobaczę co się dzieje

Cytat:
2009-02-23 10:41:20, maciejka80 pisze:
Co do gazu. Miałem identyczny objaw jak olałem wymianę filtra. Zapchany już był. Odkręć, zobacz, kwestia 10minut roboty.

dokładnie miałem to samo

3 problem dzisiaj doszło do tego ze wentylator mi nie chodzi..Rsik się grzał, oczywiście nie dopuściłem,zeby doszedł do czerwonego pola, ale się grzał...sprawdziłem, bezpiecznik był do d***, wymieniłem, właczył się na moment, po czym zamknałem maskę i padł znowu wentylator mimo,ze bezpiecznik zdrowy :/

cos się je*** z elektryką i nie wiem co, czy to ta skrzynka durna czy co, mam zgryza nie lada teraz..

Jeżeli mówisz że szarpie to filtry dwa wymień/sprawdź
Może masz listwe brudną/ uszkodzoną
Może też być cz ciśnienia
Albo gaz kiepski