No i w koncu udalo sie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kapitalny remont blacharski mojej Omesi skonczyl sie calkowitym sukcesem. Autko zostalo rozebrane na czesci pierwsze, wszystkie blachy uzdrowione lub wymienione w razie potrzeby, calosc ponownie poskladania i polakierowana Doslownie bylem w szoku. Autko wyglada jakby dopiero co z tasmy produkcyjnej zjechalo. No teraz nie zaluje ze zdecydowalem sie zatrzymac Omege Jakby kogos interesowalo to zaplacilem za to 2500 zl lacznie z zabezpieczeniem antykorozyjnym. Drogo? Tanio? Chyba nie najdrozej bo u znajomego robione?
Pozdrofka

Podziwiamy, twoj zapal i chec przywrocenia nalezytego wygladu autka, ale czy moglbys sprecyzowac, co takiego zrobiles aby zabezpieczyc autko przed rdza...

Cytat:
Jakby kogos interesowalo to zaplacilem za to 2500 zl lacznie z zabezpieczeniem antykorozyjnym. Drogo? Tanio?

Jeżeli dobrze zrobione to bardzo tanio.
Ja rok temu za wymianę progów, części nadkoli tylnych i całkowite lakierowanie zapłaciłem 3000 zł , a na dodatek psuj blacharz zniszczył mi różnych drobiazgów z wyposażenia na ok. 800 zł i oczywiście o żadnym poczuciu odpowiedzialności nie było mowy!
I pomyśleć, że był to "fachowiec" z polecenia !!! ( oj dostało się "polecającemu").

Cytat:
2003-08-11 18:15:21, Navtex pisze:
Podziwiamy, twoj zapal i chec przywrocenia nalezytego wygladu autka, ale czy moglbys sprecyzowac, co takiego zrobiles aby zabezpieczyc autko przed rdza...

przede wszystkim wszystkie szczegolnie podatne na rdze elementy za ocynkowane.. tzn kupilem gotowe juz blachy oczywiscie ocynkowane, poza tym cale nadwozie pokryte dwoma rodzajami preparatow (jutro przytocze bo dzisiaj nie pamietam). Wszystko napchane w profile zamkniete itd itp. Oczywiscie podwozie cale rozniez
Pozdrofka

Cytat:
2003-08-11 18:21:29, Olin_M pisze:
Cytat:
Jakby kogos interesowalo to zaplacilem za to 2500 zl lacznie z zabezpieczeniem antykorozyjnym. Drogo? Tanio?

Jeżeli dobrze zrobione to bardzo tanio.
Ja rok temu za wymianę progów, części nadkoli tylnych i całkowite lakierowanie zapłaciłem 3000 zł , a na dodatek psuj blacharz zniszczył mi różnych drobiazgów z wyposażenia na ok. 800 zł i oczywiście o żadnym poczuciu odpowiedzialności nie było mowy!
I pomyśleć, że był to "fachowiec" z polecenia !!! ( oj dostało się "polecającemu").

Dzisiaj niestety tylko dowiedzialem sie ze we wszystkich profilach zamknietych jest fluidol. A reszta to nie wiem ale napewno nie bitex bo on sie ponoc szybko luszczy
Pozdrofka

Ja stosowałem tylko preparaty markowe, jedne z nich: tutaj
i jeszcze
tutaj też

[ wiadomość edytowana przez: Olin_M dnia 2003-08-13 20:02:28 ]

Ja natomiast potraktowałem swą bestyjkę Rust Checkiem to rywal Tectyla - na rynku zabezpieczeń antykorozyjnych