Civic vti jaka instalacja?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich.
Mam pytanie do wszystkich fachowców.
jaką instalację polecacie do hondy civic vti silnik 1,8 moc 170KM.
silnik taką moc osiąga przy bardzo duzych obrotach ponad 8 tyś.
czy to znaczy ze listwa wtryskowa musi byc bardzo szybka ?
instalator zaproponował mi takie coś:
Instalacja firmy AGC reduktor i komputer ZENIT ,wtryski MATRIX.
prosze o opinie i ewentualnie jesli ktos ma inne propozycje to gdzie to mozna zamontować. jestem ze śląska

No ta instalka nie ma zbyt dobrej opinii. Miałem ją (Diego) też w 1,8 silnik kręcił się do 7500rpm. Niestety na LPG nie było takiej dynamiki jak na benzynie.
Wiesz może jakie masz czasy wtrysku?

Cytat:
2007-06-17 16:03:58, artom pisze:
witam wszystkich. Mam pytanie do wszystkich fachowców. jaką instalację polecacie do hondy civic vti silnik 1,8 moc 170KM. silnik taką moc osiąga przy bardzo duzych obrotach ponad 8 tyś. czy to znaczy ze listwa wtryskowa musi byc bardzo szybka ? instalator zaproponował mi takie coś: Instalacja firmy AGC reduktor i komputer ZENIT ,wtryski MATRIX. prosze o opinie i ewentualnie jesli ktos ma inne propozycje to gdzie to mozna zamontować. jestem ze śląska

Zamiast tego ZENITA to moim zdaniem lepiej Staga 300 (broń boże na MATRIXach). Dobry gazownik wyreguluje to porządnie w całym zakresie obrotów i ustawi odcinkę tak jak na benzynie.

Po pierwsze:

skoro silnik kręci do ok 9000 rpm to ciężkie zadanie stoi przed wtryskiwaczami. Na obsłużenie prawie 45 koni/cyl mają ok 15 ms więc muszą być tak wydajne jak te, które obsługują 60 koni przy 6000 rpm.

Zatem, wg mnie odpadają Valteki, nawet żółte. Matrix - dwie listwy HD344 ( spotykane w Polsce) dadzą radę, 2 listwy Taurus też, Keihin w najwydajniejszej wersji. Jedyne ekonomiczne rozwiązanie to listwa MagicJet i ciśnienie 1,4 - 1,5 Bar ( rozmawiałem z producentem, można takie stosować )

No chyba ze godzisz się na permanentną pracę na benzynie powyżej ok 6000 rpm to valteki czy Raile też dadzą radę.

Jeśli się zdecydujesz na MagicJet i ciśnienie 1,5 bar to raczej proponuję STAGA 300 lub Lecho SEC z uwagi na korektę po ciśnieniu pracującą w szerokim zakresie.

Jeśli auto otwiera czasem na stałe wtryskiwacze benzynowe a nie godzisz się na pracę na benzynie przy wysokich obciążeniach - nie polecam Zenita i Lecho SEC z uwagi na odpowiedź sterownika w takich sytuacjach....

dzieki za podpowiedzi .raczej nie skorzystam z tego co zaproponował mi ten gazownik
ostatnio wysłałem zapytanie do firmy abarth z wrocławia i oto co mi zaproponowali:
instalacja gazowa: sekwencyjny wtrysk gazu VSI II firmy PRINS
za 4500 zł troche drogo liczyłem ze da sie to auto zagazowac taniej .
Moze ktos sie oriętuje czy jakiś zakład na sląsku (okolice katowic)montuje instalacje firmy prins?

witam, u nas założy Pan prinsa do swojego auta, jedyny problem to czas montażu, jak na razie to ok 10lipca.

Dziękuję za propozycje.
Zdecydowałem sie na instalacje landi renzo którą zamontują mi w pszczynie w firmie AUTOEKOGAZ.
Jak juz instalacja będzie załozona i przetestowana to wszystko opisze

Witam i co z tym opisem? jak auto sie sprawuje na gazie? jakie e graty poszły? jakie cisnienie? miałes wszystko pieknie opisac

pozdro

ARTOM. nie chcę cie straszyć ale możesz mieć problemy.