| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
grant_s AVE TM | 2009-02-20 19:58:06 możesz jeszcze spróbować wyczyścić sitko na przewodzie zasysającym paliwo /zbiornik paliwa/. Niestety troszkę odkręcania jest i barabrania w paliwku ale możne pomoże. |
syd Tychy | 2009-02-20 21:57:02 a turbina chodzi,słychać jej pracę,mnie się wydaje że to coś ze sterowaniem turbiny lub pompy,są jakieś kody błędu???pozdro. |
cureczak Poznań | 2009-03-02 15:39:55 Witam,
Dziekuję wszystkim za pochylenie się nad tematem. Tenże się rozwiązał ...a jako, że życie próźni nie znosi ..pojawił się inny. Przyczyną mulenia był zabrudzony przepływomierz (moja wina ....nie zmieniłem filtra powietrza)....który po wyczyszczeniu środkiem do elektroniki zionął ducha w previę. (tak przy okazji to dojście to tegoż w previi wymaga niezłej gimnastyki i rozebrania części auta...) ..niedługo się jednak cieszyłem z "brykania". Po 2tys. od tamtego incydentu samochód na większych obrotach nie ma mocy (pojawia się sporadycznie) ....choć rusza bez zastrzeżeń (1 i 2 bieg). Kilkanaście minut jazdy w tak przyjemnych warunkach owocuje zapaleniem się kontrolki check engine (...ładna, nigdy jej wcześniej nie widziałem w akcji). Ta po ponownym zapaleniu auta znika ..i po kilkunastominutowej, "ekscytującej jeździe" znów się pojawia.... Korzystam więc z sugestii Bigelektrona coby z fusów nie wróżyć i zamawiam tester OBDII ...coby laptot powiedział co jej nie pasuje. Przypuszczam, że wątek nie nadaje się jeszcze do zamknięcia....i nie raz będę prosił doświadczonych o sugestie. Jeszcze raz dziękuję za pomocne spostrzeżenia .... Pozdrawiam, Konrad |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-03-02 21:50:00 Mam przedziwne przeczucie, że wszystkie te problemy biorą się z naszego, cudownej jakości, paliwa.
Przerabiam(y) już drugą Prevkę, pierwsza przed FL, zrobiła prawie 300kkm bez najmniejszego problemu, obecna ma już 100kkm, i też problemów ( za wyjątkiem zaworków na pompie ) nie zgłaszała. Tyle, że zarówno jedna, jak i druga były tankowane w 75% poza granicami kraju... Proponuję lać tylko "lepszego" diesla - drożej, ale w ostatecznym rozrachunku taniej... pzdr |
cureczak Poznań | 2009-03-03 07:12:26
Ze względów technicznych nie mam możliwości tankowania poza granicami kraju......a w Polsce od pojawienia się pierwszych problemów napełniam tylko bp diesel ultimate albo shell diesel ultra (albo extra ....nie pamietam). ...w każdy bądź razie "firmowo". pozdrawiam konrad |