Proszę o rade ANTYRADAR!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! myślę nad zakupem antyradaru. może ktoś siedzi w temacie. co sądzicie o tych poniżej:
1.
2.
Czy się to sprawdza w mieście i na trasie??

jezeli znasz wszystkie fotoradary to mozesz sobie to kupic bo poinformuje cie o takowym dopiero jak zrobi ci zdjecie. te antyradary sa kompletnie nieskuteczne na fotoradary....

witam

nie mam i nigdy nie mialem antyradaru wiec w tym temacie ci nie pomoge. ale od dluzszego czasu mam CB radio i jezeli duzo jezdzisz to wydaje mi sie ze to lepsze rozwiazanie. kierowcy (szczegolnie ciezarowek) wystarczajaco szybko podaja komunikaty o roztawionych radarach. poza tym antyradar nie powie ci na przyklad ze 30 km przed toba jest wypadek i bedzie lepiej jak pojedziesz objazdem. no i w miescie w ktorym jestes pierwszy raz to koledzy poprowadza cie jak po sznurku do celu. oczywiscie zestaw CB to troche wiekszy wydatek niz te antyradary ale ja uwazam ze mi wydatek juz sie zwrocil

pozdr
Bajbus

Zgadazam się z kolegą.

lepszym rozwiązaniem jest CB radio i bynajmniej bez zezwolenia legalnie możesz je mieć, a za antyradar zapłacisz mandat.

Tez mam CB-radio i za nic bym go nie zamienil....

po 1sze to dobry antyradar wykryje i foto i suszarke duzo wczesniej niz do nich dojedziesz o ile beda tylko namierzaly inny pojazd (niepomorze jak nic przed toba nie leci i takowa suszarka zaatakuje dopiero ciebie to wtedy juz po ptokach. swojego czasu smigalem z kierowcami tagze wiem napewno ze dobry anty radar wykrywa fale nawet z za zakretu.

ale na dzis jednak CB-jest sprawą najlepszą naprawde kupa ludzi to posiada wiekszosc jest naprawde uprzejma tagze w wielu przypadkach sie przydaje

TAK JAK KOLEDZY WSPOMNIELI CB-RADIO I NIC WIECEJ CI NIEPOTRZEBA JESLI BEDZIESZ POTRZEBOWAL POMOCY ZAWSZE INNI DRIVER-ZY CZI POMOGA

PRAKTYCZNIE BEDZIESZ MOGL PODJECHAC DO FOTO- CZY NAWET RADARU POD SAM NOS POLICJATNOWI BO POWIEDZA CI DOKLADNIE NA KTORYM KILOMETRZE STOI SUSZARA

A TAK JAK KOLEGA WSPOMNIAL MANDAT ZA ANTYRADAR BEDZIESZ MOGL W CALOSCI WYDAC NA CB-RADIO, KTORE CI SIE NAPEWNO NIERAZ PRZYDA

WIEM DOBRZE BO JEZDZE BUSEM PO CALYM KRAJU OD MORZA PO GORY I OD WSCHODU DO ZACHODU KRAJU I NIERAZ MNIE URATOWALO PRZED UTRUDNIENIAMI (korki, objazdy czy wypadki) NIEMOWIAC O SUSZARACH, CZY FOTORADARACH

a CB-RADIO posiadam od 98 roku (jak jeszcze bylo rejestrowane i trzeba bylo miec pozwolenie na posiadanie i uzywanie czego teraz juz NIEMA!!!) takze troche czasu juz je mam i jakies doswiadczenie z nim zwiazane tez
moja uwaga jest taka KUP CB-RADIO a nie kombinuj z antyradarami

a druga sprawa jest taka ze antyradar masz zamontowany wewntarz auta a nie na zderzaku

radar policyjny nie strzela w szybe auta za ktora masz zanomtowany antyradar tylko na cala karoserie a zderzak jest najdalej wysuniety z przodu,

a jak ktos tu wspomnial ze te najlepsze antyradary wylapuja mikrofale zza zakretu to szczerze niebardzo w to wierze choc skonczylem technikum radiokomunikacji i pierwsze slysze o takiej opcji, ale to bylo 5 lat temu wiec moglo sie pozmieniac....

to i tak w tej cenie tego wypasionego antyradaru masz dobrej klasy radio i antene CB

ale co tam wybor nalezy do ciebie

moja propozycja to CB-RADIO

powodzenia w wyborze

ja mam CB radio, szkoda tylko ze w domu, choc przenosne.
antyradar tez mam. tak sie nazywa: Sensoro Silver Bullet RX7500.
tu wiecej szczegolow. kompasu nie mam w antyradarze bo mam gps.

raz sie nawet policjant zdziwil jak sam sie zatrzymalem, po tym jak do mnie laserem strzelil. za grzecznosc dostalem ostrzezenie slowne i mnie pan szanowny policjant puscil. taka dygresja.

z tego co slyszalem kierowcy posiadajacy wykrywacze radarow jezdza wolniej i bezpieczniej. nie wiem tylko czy sa po prostu mniej wykrywani jako piraci drogowi czy to rzeczywiscie prawda.

ale dlaczego nie wykrywa fotoradarow to nie wiem. czy fotoradary dzialaja inaczej? moze mi to ktos wyjasni.

mialem 2 antyradary w aucie, jeden w wersji powiedzmy sobie "tańszej" - kompletny złom i w wersji "de-lux" - ten jak ktorys z moich przedmowcow wspomnial daje pewne mozliwosci "wykrycia" ale tez ograniczone - jesli juz sie zdecydujesz montowac to wedlug mnie najlepsze miejsce jest pod podsufitka nad kierowca - raz nikt ci nie znajdzie a dwa bedzie lepiej sciagal (no chyba ze na masce zamontujesz ) jakis przemyslny guziczek ladnie ulozyc i bedzie cacy tylko ze jak masz kase na lepszy antyradar to lepiej doloz troche wiecej na CB - bedziesz wiedzial wszystko co sie na drogach dzieje a i posmiejesz sie czasem (szczegolnie jak jezdzisz pod wschodnia granica )

a zaproponujcie jakies CB z osprzetem (+ ceny).. dla laika, ale nie jakies szrotowe.. od dawien dawna planowalem jakis antyradar z tych lepszych drogich, ale moze macie racje..

--
pozdr.
xclone

Cytat:
2006-05-14 00:15:25, xclone pisze:
a zaproponujcie jakies CB z osprzetem (+ ceny).. dla laika, ale nie jakies szrotowe.. od dawien dawna planowalem jakis antyradar z tych lepszych drogich, ale moze macie racje.. -- pozdr. xclone

polecam unidena 510 lub 520 - najlepszy stosunek cena/jakosc.
no i do tego jakis bacik pozadny.
co do cen to poszukaj na allegro.
ogolnie jeden wyjazd w dluzsza trase i "zwraca" Ci sie CB.
jechalem na dlugi weekend majowy i na trasie o dlugosci 150 km zalapalbym ok 1000 zl i strate prawka pewnie za pkty. czesto smigalem ta trasa i zawsze przekraczalem predkosc dosyc mocno. chlopaki z innych autek podawali z dokladnoscia prawie co do metra miejsce "suszenia". nie wspomne o innych zaletach CB, ale to juz moi przedmowcy zrobili

a polecacie midland, czy raczej tego unikać???
Proszę o rade, bo nie znam się na tym. Model chyba 101 Z, ale mogę się mylić...

Cytat:
2006-05-14 01:32:46, szurmen pisze:
a polecacie midland, czy raczej tego unikać??? Proszę o rade, bo nie znam się na tym. Model chyba 101 Z, ale mogę się mylić...

zalezy jak stoisz z kasa.
o midlandach slyszalem ze sa niezbyt dobre. lepiej dolozyc troche wiecej i kupic cos lepszego. ja ze swojego unidena jestem wrecz zachwycony.
no i wazne jest zeby dobrze zestroic zestawik. moj spokojnie zbiera 20 km. dalej wycinam RF GAINem bo syf sciaga zza wrocka

no chłopaki to już wiem że antyradarka nie zakupie. kurde, a już prawie go nabyłem.... dobrze że wcześniej spytałem! dzieki.

yooo

co do sprzęcikow to juz gdzies byl poruszany watek

jesli dobrze pamietam to uniden zaczyna sie od 250zl (zalezy gdzie bo te same stoja tez po 280zl) a antenka od 80zl i prawie pod 250zl

radia oscyluja w sumie od 250zl-1500zl u mnie poniezej jest opis mojego sprzetu wartosc sklepowa to 1200zl radio, 250zl antena, mikrofon 120zl, dopał 180zl,
a jesli allegro: radio 350zl, antena 240zl,dopal ok 120zl, mikrofon 100zl

dosc o mnie wracam do tematu w sumie za komplecik powinienes zaplacic ok 350-380zl MAX

a co do midlandow i alanow (np78plus) sprawa jest taka ze te radia nie zawsze chca wspolpracowac z kazda antena!!!????
(z doswiadczenia w montazu taka sugestia, mam alana 100plus w jednym aucie a w drugim alana 87plus z antena LEMM AT 76 i w jednym i 100plus dziala ideal a 78plus jakos niechce)

przejrzyj wczesniejsze watki to znajdziesz bardzo duzo informacji kto ma jaki zestaw i jak mu sie sprawuje

podstawa do antena pozniej cala reszta!!!

pozdro

witam

kolego zastanow sie tez nad jeszcze jedna sprawa.
jezeli jezdzisz w trasy czasem swoim samochodem a czasem zabierasz sie z kims to zastanow sie nad radiem przenosnym.
do swojego samochodu zainstalujesz antene i zasilanie na stale i do tego podlaczysz sobie radyjko, a jezeli bedziesz zabieral sie z kims to radio w reke i na krotkiej antence tez cos sciagniesz.

ja mam taki problem ze zazwyczaj jezdze swoim samochodem i tam mam radio na stale. czasem musze pojechac sluzbowym i brakuje mi tam radia
moze koledzy jeszcze sie wypowiedza czy to ma sens ale ja zaczynam sie rozgladac za przenoska

pozdr
Bajbus

bajbus....

slyszales o takim czyms jak anteny magnesowe cena ok 100zl i masz po sprawie to raz
a dwa sprobuj przelozyc radio w takie miejsce zebys mogl je wyjac w kazdej chwili a antene do bagaznika

niewiem jakie masz radio ale zajrzyj do mnie do profilu tam jest fotka jak mam swoje wsadzone z tym ze moje jest "duze"

co do miejsc to moja propozyjca schowek po prawej lub tam gdzie ja mam albo miedzy fotel pasazera a raczke od recznego
chyba ze masz zbedne ok 150zl i kup sobie male radio uzywke typu ONWA MK3 albo inne podobne i do tego magnes i tez jakos poleci

mnie taki zakup czeka bo z tym moim wielkim radiem czasme niema miejsca by je gdzie upchnac w sluzbowym aucie

Witam,

ja również posiadam zestaw GPS dla ubogich (choć patrząc na zestaw Gigi24 to już nie dla takich ubogich). W jego skład wchodzi wyslużony Yosan 2204 i jakaś antenka 120cm. Dałem za niego ok 200pln i choć zbiera tylko na ok 6-8km to i tak jestem z niego zadowolony. Przykład, ostatnia sytuacja jak wracałem z pracy.

Na radyjku usłyszałem, że misiaki suszą na wyjeździe z miejscowości gdzie pracuje ( na krajowej 11, tuż przed znakiem, kończącym obszar zabudowany, aż chce się tam ciąć - zresztą sam już tam zarobiłem blankiecik opiewający na kwotę 200pln i 6pkt karnych). Więc jadę sobie przepsową 50, gościu za mną nie wytrzymał cisnienia i wyprzedził....co było dalej możesz sobie wyobrazić...ja tylko się uśmiechnąłem w jego kierunku

pzdr.
Czester

czester
wiesz cio zrobimy ...

jak sie spotkamy na najblizszym spocie to zajrzymy do twojego wynalazku i zobaczymy czy da sie cos tam poprawic...

mysle ze raczej powinno sie cos z tym zrobic jezeli niemasz antenki na magnes bo wtedy jest inna sprawa ale zobaczymy czyba ze chcesz mnie odwiedzic u mnie to zapraszam

pomyslimy po dumamy kawke lub malego bronka wypijemy a moze sie uda

Cytat:
slyszales o takim czyms jak anteny magnesowe cena ok 100zl i masz po sprawie to raz
a dwa sprobuj przelozyc radio w takie miejsce zebys mogl je wyjac w kazdej chwili a antene do bagaznika

taaa mialem antene na mages ale rysowala mi lakier przy zdejmowaniu i zakladaniu. nie masz tego problemu??
powiedz mi jeszcze jak masz ulozone kable bo dalem je pod plastiki albo tapicerke wiec wyjecie mogloby sprawic problem z drugiej strony nie wytrzymalbym kabli lecacych przez srodek auta
jak z tym sobie poradziles??
mam president johhny

druga sprawa ktora mi sie nasunela bo wlasnie wrocilem z trasy:
kiedys mi sie wydawalo ze umiem jezdzic ale teraz twierdze ze kiedys potrafilem raczej mniej wiecej kierowac.
po tym jak kilka razy ktos mnie opieprzyl na radio, albo jak sluchalem jak psiocza na innych, po tym jak kilka razy mi pomogli, zjechali, wpuscili i ja mialem okazje odwdzieczyc tym samym, twierdze ze jestem 100 razy lepszym kierowca (choc napewno nie doskonalym), tego raczej antyradar by mi nie dal

pozdr
Bajbus