Dziś oddalem auto do serwisu, ciekawe ile zapłacę!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1.Wymienić paski rozrządu (w razie potrzeby także rolkę), napędu sprężarki klimatyzatora, napędu alternatora i pompy
2.Wymienić pompę wodną
3.Sprawdzić i ewentualnie wymienić szczotki i łożyska alternatora oraz rozrusznika
4.Wymienić sworzeń przedniego lewego koła
5.Wymienić nadkole koła tylnego prawego
6.Wymienić oprawę kolumny (kopuły) obu amortyzatorów przednich
7.Wymienić amortyzatory tylne
8.Wymienić tuleje gumowe tylne wahacza przedniego prawego i lewego
9.Ustawić rozbieżność kół przednich
10.Wymienić olej skrzyni biegów, olej silnikowy + filtr oleju, płyn do wspomagania, płyn hamulcowy i sprzęgłowy
11.Słabo hamuje prawe tylne koło
12.Poprawić środkowy odcinek rury wydechowej (jest za nisko w stosunku do podwozia)
13.Zdiagnozować i jeśli to jest usterka to zlikwidować gwizd towarzyszący wzrostowi obrotów silnika
14.Zdiagnozować i zlikwidować dźwięk podobny do uszkodzonego łożyska w kole (przednim), z tym że ten dźwięk jest „pulsujący”
15.Zlikwidować nieszczelności, z których wycieka olej z silnika tj. wymienić uszczelki, pokrywy zaworów, miski olejowej, oring aparatu zapłonowego i inne, które Państwo zauważycie
16.Mycie silnika

pewnie troche zabulisz stary patrzac na tą liste

Oj to chyba będzie bolało

Pewnie pojutrze bede już wiedzial. Podzielę sie z Wami informacją

Piotr moze niech zona pojedzie odebrac espero, ciekawe jaka awanture by zrobila?

Piotr pociesze Cie !! Zrobilem rozrzad... nie mam 1650zl...

Dramar, pociesze Cie, nie robilem rozrzadu i tez nie mam 1650zl...

rozrząd za 1650 zł !!
Pasek ok 60zł, rolka napinasza 105zł, pompa wody 105zł, co jeszcze?? Czyżby reszta to robocizna?!
Nie dodałem, że części już zakupiłem. Pewnie i tak coś wyjdzie EXTRA
Któryś z kolegów ma w sygnaturce "jak sie jeździ limuzyną trzeba się liczyć z wydatkami"...

Cytat:
2003-08-05 01:27:05, Piotr_W pisze:
rozrząd za 1650 zł !!
Pasek ok 60zł, rolka napinasza 105zł, pompa wody 105zł, co jeszcze?? Czyżby reszta to robocizna?!
Nie dodałem, że części już zakupiłem. Pewnie i tak coś wyjdzie EXTRA
Któryś z kolegów ma w sygnaturce "jak sie jeździ limuzyną trzeba się liczyć z wydatkami"...

Opis Grzegorza20CD.

To jest 3 litrowe V6

i to wszystko w serwisie!! będzie kosztowało , ale 1000 zł. powinno wystarczyć --jeśli masz kolege mechanika zróbcie razem

Za późno, już zostawiłem samochód. Ale i tak nie mam nikogo ktoby mi pomógł. Trza będzie trochę beknąć.

Na dzień dobry jak Ci wymienią te części, które chcesz to będzie ok 1500 PLN + robocizna też niemało.

Piotrek wszystkie czesci juz dowiozl i kupil sam, z tego co wiem.

Tak, częsci już kupiłem, ich ceny jeszcze nie zsumowałem. Podobno serwisy liczą robociznę jako 50% ceny częsci...

oj chyba ktoś ma wiekszą kase bo ta Lista musi kosztować....

Ale spoko trzymam kciuki.!

Odebrałem autko jakiś tydzień temu. Koszt robocizny to 8.500 pln. Ceny części jeszcze nie podsumowałem. Mam nadziej pojeździć trochę bez poważniejszych remontów.
Jak myślicie ceny w Tarnobrzegu są do przyjęcia?

ILEEEEEEEEE ?????????????????
chyba masz na myśli 850??????

jak by mi ktoś kazał zapłacić 8.500zł to bym im esperaka zostawił

Cytat:

Koszt robocizny to 8.500 pln.

Co oni z nim robili?? Taka cena?!

Jedno zero w tą czy w tamtą...
Faktycznie zapłaciłem: (słownie) osiemset pięćdziesiąt złotych polskich