Pompa paliwa...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...tylko jaka ...właśnie dzwoniła znajoma i prosiła o pomoc w poszukiwaniu pompy paliwa...problem w tym, że to essi z 94 z silnikiem 1.6 o mocy coś koło 115kM (jakaś mocniejsza wersja)
Ma ktoś taką pompkę lub wie, która z allegro będzie pasowała

Oj, nie ma mocniejszych wersji, 1.6 16V to 90KM lub 1.6 8V CVH to 105KM lub 108KM i pompa jaka kolwiek od 1.6 CVH, od 1.6 16V, od 1.8 16V RDA, RKC czy RQB.
Byle nie od 1.3, reszte mozesz kupowac.

Nom raczej na pewno będą chcieli w sklepie numer który jest na pompie. Tak, że dobrze by ją było wyjąć.
Ogólnie co do pomp to bij do RemikGT. Raczej ma o tym spore pojęcie, czy jest obojętne jaką kupisz .

Jeżeli już będą chcieli jakieś numery, to będą to dane pojazdu i sobie na ich podstawie sprawdzą. Jak nie będą tego potrafili, to radzę zmienić sklep. A do sklepu z dowodem rejestracyjnym i po sprawie.

Cytat:
2009-01-30 22:01:09, Blazey pisze:
Jeżeli już będą chcieli jakieś numery, to będą to dane pojazdu i sobie na ich podstawie sprawdzą. Jak nie będą tego potrafili, to radzę zmienić sklep. A do sklepu z dowodem rejestracyjnym i po sprawie.

w olsztyńskich sklepach motoryzacyjnych cena wyjściowa to 300-350zł...na allegro cena jest o połowę tańsza...stąd moje pytanie.
Teraz wiem, że to silnik DOHC 1.6...czy każda pompa od silnika 1.6 będzie pasowała czy mogą być różne modele ...wiem, że wskazany byłyby numerek ale aby go zdobyć trzeba zdemontować zbiornik a nie jest to podobno takie łatwe w tym modelu,...inna sprawa to fakt, ze autko nie może pozwolić sobie na przestoje...po prostu to jedyny środek lokomocji dla moich znajomych...na razie autko odpalają na gazie ale nie jest to chyba dobre rozwiązanie

Napisalem Ci ze poma w 1.6 8 zaworowym czy 16 zaworowym w 1.8 czy 1.4 sa takie same, poszczegolne silniki roznia sie tylko regulatorem paliwa.

Cytat:
2009-01-31 11:19:42, Magik123 pisze:
Napisalem Ci ze poma w 1.6 8 zaworowym czy 16 zaworowym w 1.8 czy 1.4 sa takie same, poszczegolne silniki roznia sie tylko regulatorem paliwa.

rozumiem, czyli każda pompa z allegro do silnika 1.6 będzie pasować...bo znalazłem dziwne opisy tak jakby pompki od mk7 były inne niż starsze modele

Kup nowa pompe i nie dziaduj, uzywki sa po 80-100zl a nowe po 110-150

Cytat:
2009-01-31 11:46:02, Magik123 pisze:
Kup nowa pompe i nie dziaduj, uzywki sa po 80-100zl a nowe po 110-150

ok dzięki

Cytat:
2009-01-31 11:19:42, Magik123 pisze:

Jestes pewny?? Zapewniam Cie,ze kompletna pompa z plywakami itd nie pasuje wszedzie i do wszystkiego. Inny ksztalt maja rurki i plywak - zdarzylo mi sie to w roczniku 91 i 92 - niby rok roznicy i nie pasowalo.

Mi chodzi o samą pompe, bez plywaka i wieczka, doslownie gola pompa, a cisnienie podaje ona takie samo, jedynie w 1.3 jest inna i chyba slabsza.

Cytat:
2009-01-31 14:13:41, Magik123 pisze:
Mi chodzi o samą pompe, bez plywaka i wieczka, doslownie gola pompa, a cisnienie podaje ona takie samo, jedynie w 1.3 jest inna i chyba slabsza.

w 1,4 tez na punktowym
Musi byc od na wtrysku jesli do takiego ma trafic

a i tu zonk panowie. w rocznikach do mk5 pompa jest fizycznie inna. podaje to samo ciśnienie ale jest inna wymiarowo i nie pasuje do stelaża z nowszych modeli. wyciągnij pompkę i zobacz - jeśli jest w baku pionowo to masz taką jak mk6/7. jeśli jest po skosie to to jest mk5. pare przeróbek i też wmontujesz pompkę z mk7. ja mam obecnie pompkę z mk7 na stelażu z mk5.

Cytat:
2009-01-31 14:50:18, yezXR3i pisze:
a i tu zonk panowie. w rocznikach do mk5 pompa jest fizycznie inna. podaje to samo ciśnienie ale jest inna wymiarowo i nie pasuje do stelaża z nowszych modeli. wyciągnij pompkę i zobacz - jeśli jest w baku pionowo to masz taką jak mk6/7. jeśli jest po skosie to to jest mk5. pare przeróbek i też wmontujesz pompkę z mk7. ja mam obecnie pompkę z mk7 na stelażu z mk5.

No na to uwagi nie zwrocilem ,ale ze stelarze sa inne to sie przekonalem

Czy po numerze VIN jest ktoś kto jest w stanie powiedzieć mi jaka to będzie pompa?

94 rok to już raczej nie będzie mk5. Więc problem stelaża odpada.
Po numerze vin powinni podać jaka pompa wchodzi. A można jeszcze zrobić taki numer, że zadzwonić do sklepu z częściami do forda lub serwisu i zgrywając totalnie zielonego zapytać o to, czy typy są różne i co powinno pasować.

Cytat:
2009-01-31 19:45:19, Blazey pisze:
94 rok to już raczej nie będzie mk5. Więc problem stelaża odpada. Po numerze vin powinni podać jaka pompa wchodzi. A można jeszcze zrobić taki numer, że zadzwonić do sklepu z częściami do forda lub serwisu i zgrywając totalnie zielonego zapytać o to, czy typy są różne i co powinno pasować.

to jest mk6

VIN > WFONXXGCANRMO1407
To na wypadek jakby ktoś miał możliwość sprawdzenia dzięki

Nikt w swoim dohc 1.6 nie wymieniał pompy paliwa

mam maly problem.... czasami nie dziala
pomaga zdjecie klemy z aku i odczekanie 5 minut
o co chodzi ?