Alarm, centralny i el. szyby w 2101-2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hmmm czy ktos juz sie bawil w takie coś. Moze jakies wskazowki i porady?

w wyszukiwarce jest np to: CENTRALNY ZAMEK - POMOCY!!!!!!! - milej lektury

Zakładałem u siebie alarm i centralny na przednie drzwi w 2107 - chyba niewielka różnica do 2105

no ja tez zakladalem alarm i central , 4 drzwi, w 2107

A ja juz mam hihi
Teraz tylko pozostaje powalczyc z klapą
Dobra sprawa z centralnym w zime - bo zamki zamarzaja

A moze ktos ma jakies fotki drzwi jak tam te silowniki umiejscowic zeby to chcialo dzialac, a i jeszcze jedno jakie silowniki zastosowac bo przednie drzwi to 3,5 kg powinny mi spokojnie szrpnac gorzej bedzie z tylem bo dosc ciezko chodza i nie wiem czy mi uciagna te 3,5kg. Czy mozna mieszac silowniki nap na przodzie 3,5 a na tyle cos wiekszego. Moze ktos jeszcze wie czy gdzies w Krakowie lub iedalekich okolicach jest jakis sklep z takimi zabawkami.
Dzieki!!!

w mojej ladnej mam siłowniki 3,5 kg we wszystkich drzwiach. spokojnie można mieszać większe z mniejszymi. siłownik najlepiej zaczepić do cięgna połączonego do kołka blokującego

U mnie zamontowałem sobie do tego kołka który potem przez tapicerkę wychodzi i nim sie zamykało kiedyś od wewnątrz drzwi Wszystko najlepiej dostroic dobrze (zawsze przecież można tym metalowym cięgnęm od siłownika jeszcze powyginać) - oczywiście dobrze wysmarować - ja smarem w aerozolu popsikałem

Witam.
W zwiazku z nisileniem sie niszczycielkiej działalności dzieci z sąsiedztwa obrabiających samochody zmuszony jestem założyc w ładziance alarm. Jaki w miarę tani wybrać. Czy ktos w okolicach Wawy ma jakiś namiar na taniego fachowca w tej dziedzinie? Mam co prawda starego skorpiona, ale bez koncowki wychodzacych kabli

Ja sobie zamontowałem sam i zgadnij...działa...fakt, że 1 raz to robiłem i miałem trochę zabawy, ale udało sie Ja bym poradził poczytać na elektrodzie jest trochę i każdy zachwala tanią fortecę

boje sie ze jak juz go kupie to te co wypychaja w drzwiach pypcie to moga nie dac rady bo nawet ciezko sie otwieraja a 100 zlotych wydac i nie skorzystac to troche lipa!

W Wawie , można kupić tanio alarm (centralka, dwa piloty, okablowanie+czujniki ruchu) na Wolumenie(giełda elektroniczna) koszt zestawu to ok. 200zł.

Ja kupiłem na allegro za chyba 250 wszystko co poprzednik pisze+ 4 siłowniki centralnego
(ale o tym już mowa w podobnym temacie odnośnie samarki - a przeciez zasada działania ta sama )

serwus! ostatnio na allegro zainteresowal mnie komplet silownikow do do drzwi, do centralnego zamka i do tego alarm i takie tam, sa rozne tez silniczki do elektrycznych szyb, czy ten centralny ma sens? orientuje sie ktos czy to przejdzie? probowal ktos tego? zna jakie spatenty etc?

Cytat:
2005-07-15 21:24:47, kangurek pisze:
serwus! ostatnio na allegro zainteresowal mnie komplet silownikow do do drzwi, do centralnego zamka i do tego alarm i takie tam, sa rozne tez silniczki do elektrycznych szyb, czy ten centralny ma sens? orientuje sie ktos czy to przejdzie? probowal ktos tego? zna jakie spatenty etc?

dzisiaj na stronce klubowej pojawi sie artykul Leszka montazu w 7'ce centralnego zamka.. moze Cie to zainteresuje

Ja mam w domu alarm Bastion Mini bede go zakładał sam alarm ten miałem zainstalowany wczesniej w motorze a dokladnie w MZ. chodził super pobór pradu w stanie czuwania zaledwie 100mA. Ale myslałem tez o elektrycznie opuszczanych szybach moze ktos cos wiecej wie na ten temat

Ja myślę, że tu nie ma co deliberować, montaż jest tak prosty i nie potrzeba opisów, że nie ma co się zastanawiać - tylko działać, montować, ciąć metal i krzesać iskry
a centralny opłaca się montować, bo w zimę nie ma problemów z otwarciem zamków

KGS jakiego masz tego skorpiona z jedną długą wtyczką czy z dwoma + małe gniazdo na 3 pinowy wtyk?
jak bym to zobaczył to bym ci opis wyjść dał.

A ja mam w swojej 2103 alarm , centralny , elektryczne szyby i nawet domykanie
Wszysto sie da kwestja chęci

a może wersja bez klamek , zasada działania identyczna jak centralek , tylko że nie podłaczamy sie pod blokadę drzwi tylko pod cięgno od klamki, a centralke ustwiamy na odbijanie siłownika do połozenia pierwotnego po np:1-1,5 sekundy proste jak papier

No ok, ale chyba gdy masz 4 guziki i nimi sterujesz oddzielnymi siłownikami - no chyba, że montujesz centralny na przód, a drugi sygnał dostajesz z dodatkowego kanału na pasażera drzwi...:]
A tak poza tym, to wydaje mi się, że brak klamek z przodu jest nielegalna