Jaka Instalacja do Mondeo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem tu nowy i zaznaczam nie mam zielonego pojecia o instalacjach lpg.

Mondeo z 2002 r 1.8 16v Duratec, podobno nie lubia gazu ale jak zalozy sie dobra instalacje i dba sie o silnik to mozna troche pojezdzic zanim sie rozpadnie glowica.Pytalem juz w kilku warsztatach i kazdy mowi oczywiscie ze ich jest najlepsza, mowia mi o jakis lubryfikatorach, cokolwiek to jest ze w Mondeo bez tego sie nie obejdzie.

Instalacja nie musi byc najtansza byle zeby dzialala i nie bylo z nia problemow. Rozwazam 4 instalacje Elpigaz, Landi Renzo, Brc, Tartarini
A jak mi jeszcze podpowiecie gdzie zalozyc instalacje w okolicach Katowic to bedzie cudownie.

Z gory dzieki za odpowiedz.

z wymienionych zdecydowanie najlepsza pod każdym względem jest Landi Renzo. Pozostałe możesz sobie odpuścić. Z tańszych polecam stag 300 a na dniach ma się pojawic jego najnowsza odmiana plus . Do tego dobry reduktor polecam EG200kW i wtryski magic jet ,taki zestaw to minimum poniżej którego nie warto schodzić. Landi Renzo to wyższa półka i stosowne pieniądze. jeśłi dużo jeździsz to warto, jeśli nie wystarczy stag4 lub stag300 plus

[ wiadomość edytowana przez: hydrol dnia 2009-03-15 23:09:40 ]

witam.
zupełnie wystarczy STAG LUB KME ale tak jak hydrol mówi na magicjetach i z dobrym reduktorem oraz koniecznie lubryfikacja zaworow. ale to tak z dmuchniem na zimne. dobrze zestrojona instalacja to takze odpada problem z glowicami.

quote]
2009-03-15 22:58:50, hydrol pisze:
z wymienionych zdecydowanie najlepsza pod każdym względem jest Landi Renzo. Pozostałe możesz sobie odpuścić. Z tańszych polecam stag 300 a na dniach ma się pojawic jego najnowsza odmiana plus . Do tego dobry reduktor polecam EG200kW i wtryski magic jet ,taki zestaw to minimum poniżej którego nie warto schodzić. Landi Renzo to wyższa półka i stosowne pieniądze. jeśłi dużo jeździsz to warto, jeśli nie wystarczy stag4 lub stag300 plus [ wiadomość edytowana przez: hydrol dnia 2009-03-15 23:09:40 ]
[/quote]

Czy ktos moze podpowiedziec gdzie fachowo zaloza to Landi Renzo na terenie Slaska, bo lista firm ze strony Landi jest chyba bardzo nieaktualna.

tu zapytaj, jest w polecanych i zamontuje landi albo staga
Zbrosławice koło Gliwic
ul. Wolności 38
tel. 889 77 11 77