Ile oleju do amorów???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wiem ,że temat był już wałkowany 100razy ale moje pytanie jest trochę z innej beczki.Otóż załatwiłem sobie komplet 4nówek amorków do malca poprzedni właśćciel chciał je utwardzić i powiercił dziur i wylał olej i na tyle skończyła się jego praca.chciałbym dokończyć ten projekt tylko powiedzcie mi ile tam mam wlać oleju bo o utwardzeniu amorów jest sporo tematów tylko za każdym razem piszecie wlać stary olej do słoika i wlać nowego trochę więcej.z góry dzięki

No i pewnie nikt tego nie mierzył, jak masz stare amortyzatory to sprawdz ile z nich wyleci, to chyba najprostszy sposób...

ja zrobiłęm tak: Co jedną strzykawkę (10 ml) wykonywałem jeden pełny ruch amortyzatora, zatykając otwór kciukiem, bardzo przydatne jest dobre imadło żeby amorka "unieruchomić". W pewnym momencie pełen ruch tłoka trwa nawet 1-2 minut a ciśnienie wytworzone przez olej spowoduje mały wyciek spod palca. W tym momencie już nie lałem więcej oleju.

Cytat:
2009-03-20 08:11:02, MAD_DOGG pisze:
No i pewnie nikt tego nie mierzył, jak masz stare amortyzatory to sprawdz ile z nich wyleci, to chyba najprostszy sposób...

kolega zalał wiecej niz wylał i byly duzo twardsze niz te co utwardził tą sama iloscia SPRAWDZONE DZIALA

...a najlepiej kup porządne amory, bo utwardzanie takimi metodami daje srednie efekty...

Cytat:
2009-03-20 12:14:24, Poochaty pisze:
...a najlepiej kup porządne amory, bo utwardzanie takimi metodami daje srednie efekty...

Potwierdzam- jeśli ma być tylko twardo to OK- ale jeśli chodzi o całą resztę i to co by się chciało osiągnąć to średnio na jeża z przewagą na średnio jedyne co za tym przemawia to chyba tylko koszt takiej operacji, ale to niestety nie będzie to co powinno być

Pojemności seryjnych amorów z malca (wedle książki):

przedni- 0,13 dm3
tylny- 0,10 dm3

[ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2009-03-20 16:18:40 ]

[ wiadomość edytowana przez: Tybek dnia 2009-03-20 16:19:18 ]

a powiedzcie mi jakim olejem przednie zalac chodzi mi o gęstosc. bo hipolem ile bym nie wlal to i tak jest mega twardo a nie chce miec betonu z przodu

Olejem do amortyzatorów motocyklowych. Są różne gęstości.