ASTRA G I LPG!!! HELP!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam użytkowników. Od pewnego czasu mam pewien problem, mianowicie chodzi mi o mój samochód astrę II G sportive z silnikiem Ecotec 2.0. Jak w temacie posiadam instalację LPG i to właśnie z nią mam ostatnimi czasy problem. Problem dotyczy między innymi tego że od pewnego czasu walczę z wyłączającym sie GAZEM. Wygląda to tak,że jest dzień i LPG smiga bez problemowo a w następny cały czas jezdzę na Paliwie i za hiny nie chce się przełączyć na gaz...bylem juz u gaziarzy - wymienili wtryski od lpg, kable, robili różne pomiary z kompa, w rezultacie wymienili reduktor i jakiś czas był spokój aż do przed wczoraj. I znów zauważyłem że auto nie jezdzi na gazie. Dziś przejechałem z 100km i nic... stanołem na skrzyżowaniu i widziałem jak włączył się sam od siebie, pożniej po przejechaniu kilku metrów znów się wyłączył...dodam że instalacja jest wielopunktowa!
Ponadto zauważyłem dziwne wahania temperatury silnika, czy może to mieć związek z jakimś czujnikiem lub sonda ewentualnie czymś innym? Jeśli jesteście w stanie poradzić to bardzo bym prosił o POMOC bo juz po prostu nie mam sił do tego gazu i tej astry...wpakowałem już tyle keszu w ten LPG i dalej lipa...

musisz podłączyć komputer z programem i zobaczyć dlaczego ci sie nie przełącza. Może to być zapchany filtr fazy lotnej, uszkodzony czujnik ciśnienia czy uszkodzony reduktor .
Bez komputera to wróżenie z fusów
Jaką masz instalkę ?

jesli masz problemy z temp. silnika to raczej sprawdx dlaczego bo to nie jest normalne. wiec zacznij od spr. ilości plynu chlodzacego . termostatu i uszczelki pod glowica.