E34 padł centralny, elektryczne szyby i wycieraczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam w mojej e34 2.5 l 24v 1990r w jednej chwili padł centralny zamek, elektryczne szyby i wycieraczki. Z rana było spoko po dojechaniu do roboty zonk nic nie działa ale po ok godzinie udało mi się otworzyć jakby nigdy nic wszystko chodzi po powrocie do domu znowu bieda. Sprawdzałem bezpieczniki pod machą i wszystkie dobre pod tylna kanapą też ok (aku mam pod machą) bieda. Coś gdzieś chyba nie łączy. Dzięki za podpowiedzi od czego mam zacząć i gdzie mogę szukać tej usterki.Pozdro.

wczoraj jak przyjechałem do domu to nic nie działało postał nocke i teraz sprawdzałem wszystko działa. Kompletnie nie wiem o co chodzi.

Zajrzyj do przekaznikow moze sie poluzowal;albo zasniedzal na stykach

witam

jestem nowy na tym forum bo dopiero co zakupilem e34 535

ale moze i mi cos doradzicie gdyz mam problem z elektryka takiej masci ze:

wszystko dziala dopoki nie zalacze swiatel, wlacze swiatla, nacisne hamulec to wyskakuja mi na komputerze bledy ze nie ma swiatel hamowania, zwyklych, postojowych, ze nie ma plynu w spryskiwaczach itp. oczywiscie wszystko jest.

i wtedy elektryka przestaje dzialac (szyby, szyberdach, wycieraczki dzialaja tylko na maxymalnej predkosci), czasami przez chwile dziala normalnie, po chwili szyby da sie odsunac ale bardzo powoli itp rzeczy.
centralny zamek nie sprawdzalem.

dmuchawa i klima dzialaja niezaleznie od tego zawsze bez problemu.

wylacze swiatla (bledy zostana) ale juz wszystko dziala w 100% tak jak powinno.

gdy np. wlacze same postojowe to bledy tez juz wyskakuja ale czesciej sie zdarza ze da sie jakos otworzyc/zamknac szyby/szyberdach itd.

i co mozecie doradzic zeby sprawdzic zanim udac sie do elektryka??

auto kupilem od kolegi i on tak mial od zawsze, byl nim na komputerze ale nie komputer nic nie pokazywal.

Autko jak pisalem wczesniej to BMW e34 91r. 535

marian200 mam ten sam problem co ty masz na to juz jakis sposób? ja tez zglupialem co do dzialania szyb , centralnego i wyciraczek raz dzialaja a za ok. godzine juz nie .

witam bylem u elektryka i już jest wszystko ok przekazniki i bezpieczniki były dobre miałem jakaś usterkę w tzw kasecie pod tylną kanapa i przerwany przewód w drzwiach kierowcy pozdrawiam