| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
syd Tychy | 2009-04-03 21:59:10 potwierdzam prawdopodobnie to jest krzyżak spróbuj go potraktować jakimś odrdzewiaczem ,jest to krzyżak pierwszy od przekładni,jest on na wierzchy chyba leci na niego syf.pozdrawiam |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2009-04-03 21:59:35 tak mi powiedzieli ze cieknie ale to by mi płyn uciekał ze zbiorniczka a nie ucieka Pytałem sie w japan cars auto w łodzi to powiedzieli mi ze 25 zł taki krzyżak podobno maja tam dobre części a ktos moze wie ile ten krzyżak kosztuje w aso ? Psikali mi wd-kiem czy czymś podobnym
A mam jeszcze jedno pytanko bo mam taki dość spory luz na kierownicy czy to od tego krzyżaka zależy?
[ wiadomość edytowana przez: siooska dnia 2009-04-03 22:00:49 ] [ wiadomość edytowana przez: siooska dnia 2009-04-03 22:04:44 ] |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-04-04 09:19:11 Może być ale ja się wystrzegam japan carsu po ostatniej i jedynej styczności z ich produktami dokładnie uszczelka pod pokrywe zaw. najpierw poznaj opinnie forumowiczów jakiego producenta wybrać może lepiej zapłacić więcej?? |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-04-04 11:41:01
Pewnie mieli na myśli stricte sam krzyżak. Z tym uważaj, bo kiedyś kupiłem i był o 1mm większy od oryginału i nie ma szans go zaklepać. Jeśli zdecydujesz się na sam krzyżak to musi być dokładnie takich samych rozmiarów co do 1mm. W JC/IC cały przegub kosztuje ok. 300,- a w ASO coś koło 700,-. Sprawdź sobie cenę na ToyoDIY. Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-04-05 12:58:35
Tez sie kiedys bujalem z luzem w kierownicy i mi kit wciskali ze to z przekladni. Zalatwilem to po kowalsku ...zacisnalem na walku wejsciowym do przekladni morsa ponizej krzyzaka i trzymajac nieruchomo morsa przez 1 osobe druga kreci kierownica,a przynajmniej sie stara
wszelki luz widac wtedy jak na dloni,no i latala kierownica 1 cm -amplituda.Jak do tego doszedl luz konieczny samej przekladni ktora byla sprawna to sie robil pojazd uciazliwy w prowadzeniu powyzej 120. Co do wyciekow to lekkie zapocenie plus kurz i mamy bloto jak diabli a ubytkow plynu nie zauwazysz,bo jak odessisz strzykawke 10 plynu to nie zauwazysz roznicy. Co nie zmienia faktu ze sie w koncu bez ostrzezenia rozcieknie na AMEN |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2009-04-05 18:18:01 Dzieki koledzy za wasze opinie Czyli nie ma osobno krzyżaka trzeba cały przegub kupic tak? Czy źle zrozumiałem? ![]() |