MotoNews.pl

MKV Czy to jest odma ? Czy co to jest ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to jets za puszka ? Dymi mi się z tego i chlipie w niej olejem. Jest pęknięta i musze to wymienić a za 30 minut zamykają mi sklep :/

[ wiadomość edytowana przez: Luniz dnia 2009-04-04 01:06:49 ]

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=226084&c=45&hq=odma&f=20
to odma
można ją wyczyścić i skleic

O to mi chodzi :

Image Hosted by ImageShack.us

Odma to jest chyba jakiś kabel czy cuś

(w sklepie powiedzieli mi ze odma to kabel)

[ wiadomość edytowana przez: Luniz dnia 2009-04-03 17:19:12 ]

nieważna nazwa...
rozetnij na dole, wyjmij filtr siatkowy, wypłucz w nafcie i sklej taśmą porządnie.

15-20pln używka na szrocie, ale widziałem zamienniki w sklepie po 50pln.

Cytat:
2009-04-03 17:44:23, surec pisze:
nieważna nazwa...

Nie wiem czy nie wazna, pojdzie do sklepu, zapyta o odme to dadza mu kabel

To jest odma, a skleic najlepiej najpier super glue, zeby było sztywne, a reszte dobra guma.
U siebe tez tak robiłem i trzymało ładnie.

No spoko tylko u mnie to jest pęknięte przy wylocie jednego z kabelków i nie wiem czy da rade to skleić. Zobaczę w sklepie czy da rade to kupić a jak nie to rozetnę i jakoś tam wymodzę.

W sklepie to nie bedzie tanie, jesli wogole ci to zamowia, sklej jakims klejem do plastiku, w motoryzacyjnym dostaniesz.
I tam są przewody, a nie kable.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2009-04-03 20:58:10 ]

Czyli co ? mam to normalnie jakimś brzeszczotem przeciąć? Jak tak to w którym miejscu żeby nie uszkodzić tego w środku ?

Proszę o edycję tytułu wątku na konkretnie wskazujący problem

OK już wyedytowany. Tylko nie wiem jak zadać pytanie o część, którą nie wiem jak się nazywa

Przetnij brzeszczotem, na samym dole, przy łączeniu, wystukaj siatke i wymyj wszystko w benzynie, przetrzyj brzegi papierem, sklej super glutem żeby tylko sie trzymało, a reszte sylikonem, tylko jakims dobrym, i bedzie ok.
Przewody odmy równiez mozesz wypłukac benzyna.

w ASO to chyba 150-200pln, ale na allegro widziałęm kiedyś wyprzedaż za 69pln...
Wypłucz porządnie przewód pomiędzy odmą, a filtrem powietrza...i inne jak pisze Magik123 też...