Toyota kody wtryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mechanik wymienił wtryski w corolli verso d4d z 2004 roku.
W instrukcji serwisowej tego modelu pisze że trzeba do ECM wprowadzić nowe kody kompensacyjne tych wtrysków. Mechanik tego nie zrobił a na pytanie o to powiedział, że to zawracanie głowy i że tak naprawdę to nie ma wpływu na działanie samochodu bo już kilka razy wymieniał takie wtryski i wszystko było w porządku. Mam pytanie czy to prawda, czy lepiej pojechać do serwisu i wprowadzić te nowe kody.

Pozdrawiam

oczywiście że auto będzie jeździło,ale powinno się "dostroić" wtryskiwacze,po to są te kody aby maksymalnie dostroić wtryski z ecu aby praca silnika była jak najlepsza.pozdrawiam.

Zawsze mnie bawia tacy spece
Ostatnio zamowilem u takiego wtryski do AVE i podalem nr czesci,to mi przyslal z cholera wie czego chyba z Raf 4 o innych nr niz podalem.Zadzwonilem ze przyslal nie to co zamawialem ,a facet na to Panie my takie zakladamy i te auta jezdza.
Zamowilem gdzie indziej wlasciwe,bo sie z chlopem nie szlo dogadac
Zalozylem tez na probe te z Rafa to Ave 2 l mial chyba ze 180 koni ,i troche kopcil jak mu sie depnelo, ale przy 1800 obr na 3 biegu juz piszczal oponami Swietna sprawa dla tuningowcow.Pewnie po 500km by poprzepalalo denka tlokow,i oczywiscie komputer nawet nie przyjmowal liczb kalibracyjnych,ale to zawracanie glowy...
No i pytanie co ten wiochmen Panu zamontowal,skoro to bez znaczenia.