MotoNews.pl

[mk7] 1,8 td - kierunkowskazy szaleją przy hamowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
skorzystalem z wyszukiwarki ale doladnie takiego samego problemy nie znalazlem.
wczoraj lał deszcz dosc zdrowo wrecz ulewa byla i ja w jej trakcie pojechalem sobie samochodem. najpierw nie dzialala w ogole tylna wycieraczka ale po 20 minutach bylo juz ok.
w miedzyczasie natomiast zaczely wariowac kierunkowskazy a mianowicie: kierunki działają ok ale jak wciskam hamulec to dioda na desce mryga dwa razy szybciej a wszystkie swiatla z tylu sie zapalaja. puszcze hamulec to znow dziala wszystko ok. i tak w kółko mozna sie bawic, niby da rade jezdzic ale biorac pod uwage, ze skrecajac zazwyczaj sie hamuje to chyba trzeba to zrobic.

i teraz moje pytanie: co to za cholerstwo moze byc? zalało przekaźniki czy co?

[ wiadomość edytowana przez: dossbastard dnia 2009-06-01 21:33:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: dossbastard dnia 2009-06-01 21:35:16 ]

Cytat:
2009-06-01 19:55:47, dossbastard pisze:
Witam skorzystalem z wyszukiwarki ale doladnie takiego samego problemy nie znalazlem. wczoraj lał deszcz dosc zdrowo wrecz ulewa byla i ja w jej trakcie pojechalem sobie samochodem. najpierw nie dzialala w ogole tylna wycieraczka ale po 20 minutach bylo juz ok. w miedzyczasie natomiast zaczely wariowac kierunkowskazy a mianowicie: kierunki działają ok ale jak wciskam hamulec to dioda na desce mryga dwa razy szybciej a wszystkie swiatla z tylu sie zapalaja. puszcze hamulec to znow dziala wszystko ok. i tak w kółko mozna sie bawic, niby da rade jezdzic ale biorac pod uwage, ze skrecajac zazwyczaj sie hamuje to chyba trzeba to zrobic. i teraz moje pytanie: co to za cholerstwo moze byc? zalało przekaźniki czy co?

Zacznij od sprawdzenia czy jest masa na tylnych lampach.

Proszę o edycję tytułu aby był zgodny z regulaminem, w przeciwnym razie zamykam wątek po 24h.

Cytat:
2009-06-01 21:21:13, slawcek pisze:
Proszę o edycję tytułu aby był zgodny z regulaminem, w przeciwnym razie zamykam wątek po 24h.

chodzili o dodanie tego "[mk7]" czy jeszcze o czyms zapomnialem?

Miałem identyczny problem w dieslu MK6 przyczyną było brak/słaba masa w tylnej lampie, styki były zaśniedziałe, po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy

dzieki za pomoc, mieliscie racje, powodem byl brak masy w tylnych swiatlach, podlaczenie do nich kawalka kabelka przykreconego do karoserii załatwiło sprawę. jeszcze raz dzieki