Wiosenne porządki czas zacząć!!! Mam kilka pytań???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Panowie jako że zima się skończyła słoneczko już mocno świeci czas doprowadzić esperaka do stanu wiosennego . Stąd krótka lista moich pytań z prośbą o poradę
1. Pierwszy i zarazem najważniejszy problem na postoju ucieka płyn chłodniczy z uszczelki pod głowicą muszę dolewać około 1 litra na miesiąc. Koszt robocizny 700zł robić? czy dolewać sobie spokojnie co miesiąc aż pocieknie tak że będzie potrzebna laweta?
2. Losowe piszczenie przy hamowaniu jeden dzień piszczy drugi nie jak mu się podoba. Klocki? to chce zrobić bo działa mi na nerwy to strasznie czasem.
3. Czy ktoś ma patent jak zamontować kierunkowskazy boczne bo już recę mi opadają jeden zatrzask niechce "zeskoczyć" z obwydwu stron. Czy ten typ tak ma? Nawet zdjąłem nadkola i nie ma takiej siły żeby je wepchnąć!
4. Mam propozycje renowacji alusów koszt 300zł drogo? tanio?od fabryki nic nie było robione. Czy to się opłaca?
5. Piszczące dzrzwi (wd-40 nie pomaga za bardzo) i plastiki w środku jakieś pomysły?
Z góry dziękuje za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: kondziak dnia 2009-04-08 11:29:37 ]

1-robic-płyn tez kosztuje-a bedzie ciekło coraz mocniej
2-piszczenie -klocki wpadaja w drgania o duzej czestotliwosci-
tylko wymiana pomoze-na takie najlepiej "markowe" czasami sa klocki z okładzinami tłumiacymi-te nie piszcza
3 nie wiem
4 tanio
5 silikon w sprayu

skoro jest lato to ad1 ja bym narazie nie robil jesli szkda Ci narazie kasy, dolewaj wode demineralizowana 2-3 zl za 5 l wiec tanio. Przed zima wtedy musisz jednak albo wymienic caly plyn albo zrobic uszczelke. Jedyna sprawa to taka ze nie znasz dnia ani godziny kiedy uszczelka calkiem padnie