Szarpanie 524td

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
W moim BMW 524td silnik szarpie i to tego silnik czasami niepracuje na wolnych obrotach dzieje się tak zazwyczaj gdy jest zimny. A gdy silnik osiągnie odpowiednią temperature wolne obroty już są w porządku. Objawy te występują co jakiś czas. Na początku jak kupiłem to auto wymieniłem sterownik silnika bo nie miał mocy i nie działał obrotomierz i ekonomizer. Czy objawy te mają coś wspólnego ze sterownikiem silnika czy to może wina pompy wtryskowej? Prosze o porade.

Dziś rano odpaliłem auto i problemy zniknęły. I tak zazwyczaj się dzieje że gdy auto ma zimny silnik lub jest po nocy problemy ustępują.

A jesli chodzi o ten sterownik silnika to moglbys cos wiecej powiedziec np cena , wymiana itp.. bo nie orientuje sie zbytnio

Sterownik to Bosch 0281001078. Ja zapłaciłem 400 zł. A wymiana jest banalnie prosta.

czesc mam taki sam samochod jak ty ia taki sam problem bylam juz u wielu mechanikow jak masz czas to odezwij sie do mnie na gg to moj nr5220614 to sproboje Ci jakos pomoc bo mam kilka pytan do Ciebie

Cytat:
2005-09-10 21:13:19, 17tatar pisze:
Witam. W moim BMW 524td silnik szarpie i to tego silnik czasami niepracuje na wolnych obrotach dzieje się tak zazwyczaj gdy jest zimny. A gdy silnik osiągnie odpowiednią temperature wolne obroty już są w porządku. Objawy te występują co jakiś czas. Na początku jak kupiłem to auto wymieniłem sterownik silnika bo nie miał mocy i nie działał obrotomierz i ekonomizer. Czy objawy te mają coś wspólnego ze sterownikiem silnika czy to może wina pompy wtryskowej? Prosze o porade.

Problem rozwiązany okazało sie że padnięty był czujnik połorzenia wału.