| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mar141078 DEADSOUL Omega Olsztyn | 2009-07-01 11:17:41 Witam,
Mam prośbę do posiadaczy omegi z silnikiem y22xe w Olsztynie o pomoc. Moja omega nie pokazuje błędów, nic nie wyszło po diagnostyce w serwisie a jest strasznie mulasta. Przyspiesza jak mały fiat. Zmęczyła mnie jazda takim autem i zacząłęm szukać przyczyny. Wypiąłem przepływkę i odziwo auto nie jeździ gorzej a można powiedzieć że nawet lepiej. Przed zakupem przepływki chciałbym się upewnić, że to na pewno to. Jeśli ktoś miałby trochę czasu i zgodziłby się na chwilową podmiankę byłbym bardzo wdzięczny. Widuję codziennie kilka aut z tym motorem jeżdżących po ulicach Olsztyna ale nie wiem czy ktoś przebywa na tym forum. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrowienia, Marek |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2009-07-01 14:25:01 zmiana działu
nie kasuje bo mam dobry humor |
![]() zorro22 Opel Omega MV6 Olsztyn | 2009-07-13 17:43:37 odezwij się na gg lub na priv to poradzimy coś na Twoje bolączki.
Pozdrawiam |
mar141078 DEADSOUL Omega Olsztyn | 2009-07-24 23:45:07 Witam
Dzięki uprzejmości kolegi "zorro22" miałem możliwość prześledzić pracę poszczególnych elementów elektronicznych w moim aucie. Moją uwagę wzbudziła praca sond- ich różna praca. zrzut 1
zrzut 2
zrzut 3
Wyraźnie widać, że wykres pierwszej z sąd przypomina sinusoide. Wykres drugiej jest sinusoida tylko na podwyższonych obrotach, na wolnych oraz obroty są na stałym poziomie np 3500 obr/min pojawia się prosta na wykresie. Czy tak ma być ?? Z góry dziękuję za info. pozdrawiam Marek |