Prośba do właścicieli omegi z y22xe w Olsztynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam prośbę do posiadaczy omegi z silnikiem y22xe w Olsztynie o pomoc. Moja omega nie pokazuje błędów, nic nie wyszło po diagnostyce w serwisie a jest strasznie mulasta. Przyspiesza jak mały fiat. Zmęczyła mnie jazda takim autem i zacząłęm szukać przyczyny. Wypiąłem przepływkę i odziwo auto nie jeździ gorzej a można powiedzieć że nawet lepiej. Przed zakupem przepływki chciałbym się upewnić, że to na pewno to. Jeśli ktoś miałby trochę czasu i zgodziłby się na chwilową podmiankę byłbym bardzo wdzięczny. Widuję codziennie kilka aut z tym motorem jeżdżących po ulicach Olsztyna ale nie wiem czy ktoś przebywa na tym forum.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc,
pozdrowienia, Marek

zmiana działu
nie kasuje bo mam dobry humor

odezwij się na gg lub na priv to poradzimy coś na Twoje bolączki.
Pozdrawiam

Witam
Dzięki uprzejmości kolegi "zorro22" miałem możliwość prześledzić pracę poszczególnych elementów elektronicznych w moim aucie. Moją uwagę wzbudziła praca sond- ich różna praca.

zrzut 1

zrzut 2

zrzut 3

Wyraźnie widać, że wykres pierwszej z sąd przypomina sinusoide. Wykres drugiej jest sinusoida tylko na podwyższonych obrotach, na wolnych oraz obroty są na stałym poziomie np 3500 obr/min pojawia się prosta na wykresie. Czy tak ma być ?? Z góry dziękuję za info.

pozdrawiam
Marek