| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-01-25 20:38:20 Mam znajomych, którzy maja A Klase. Jeden ma dłóższą, a drui ( Jego Żona ) ma krótki. Nie nażekają Różni ludzie różne potrzeby. Nie każdy umie jeździć... O saochód trzeba dbac i trafić taki, który też dobrym sie odpłaci ![]() |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2009-01-26 00:25:55 Ja osobiscie ostatnio zastanawialem sie nad tym autkiem i nie wiem czy to tylko zboczenie chwilowe i przypadek, ze akurat na nie zwracalem uwage, ale w ciagu tygodnia widzialem siedem sztuk rozkraczonych na poboczach, wyjatek nie potwierdza reguly, choc mnie to osobiscie wyleczylo ![]() [ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2009-01-26 00:26:43 ] |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-01-26 14:33:36
Ja dbam o kobietę. Mężczyzny nie mam
Nie wliczając syna ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-01-26 15:26:27
To czemu wypisujesz, że o samochód trzeba dbać? |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-01-26 16:41:03 Bo też staram się dbać, by jeździł, a nie stał w warsztacie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-01-26 16:58:10 To ciekawe jakbyś zadbał o elektronikę w nowych auta. Jak na złomero i sraluchach ćwiczysz dbanie o auto to tylko co najwyżej możesz opóźnić wyłażenie rudej ku*wy co najwyżej. |
ChesterNS Daewoo Espero Nowy Sącz | 2009-01-26 20:24:13
Moja ciotka ma A-klasę i generalnie auto się sypie a ma 8 lat i przejechane koło 40tyś. Z tego co wiem to były problemy z kierunkowskazami i NAWET KOMP SIĘ SYPNĄŁ zaraz po gwarancji, ale wymienili jako na gwarancji ze względu na mały przebieg, oraz wiele innych drobnych usterek było. Osobiście nie polecam. |
Markus_SK SUBARU IMPREZA Katowice | 2009-01-26 21:04:46 Dobry temat Ja planuje kupic taki samocgod, ale z roku 2005, od mojego ujka z Reichu. Auto jest super 180CDI i 6 biegów do tego elastycznośc, ktora powala na kolana. Co do starszych wersji, to rownież uważam, że mozna je polecic-oczywiście Diesle, ktore wiodą prym w swojej KLASIE. Polecam wersję LANG o zwiększonym rozstawie osi, ma bezporównania więcej miejsca w środku. Zwrócic szczególną uwagę należy na przebieg a-klasika, ponieważ pomimo, ze to auto małe, przebiegi rzędu 200-300tys. stanowią normę w Niemcach. Najpewniej samemu sprowadzic takie autko, wowczas mamy pewnośc, że nikt nie grzebał w byle jakim warsztacie przy nim i przy liczniku.
JAK NAJBARDZIEJ POLECAM A-KLASĘ |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-26 22:52:05 a slyszeliscie o testach łosia ? to auto ich nie przeszlo... |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-01-26 23:50:21
w fazie testów. przed wprowadzeniem do sprzedaży poprawili stabilność i przechodzi ten test bez problemu Pozdr. |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-01-27 02:18:49
urobili se rece po sygnety dokładajac ESP? |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-27 03:37:14
to auto ma taka stabilnosc jak male japonskie dostawczaki. tak wiec zgadzam sie z kolega pawlem ze esp nie rozwiazuje tego problemu. pomimo ze to auto jest zawieszone na 15 calach i oponach 195 lub 205 (juz nie pamietam) Co do awaryjnosci to tak jak kazde auto, zalezy od egzemplarza i od jego zuzycia, co by nie bylo jednak jak przyjdzie pewien przebieg i trzeba bedzie wymieniac lozyska, sprzegla i inne dlugodystansowe elementy ktore sie zuzywaja to po kieszeni szarpnie |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2009-01-27 10:54:53
już było wiele sprzedanych egzemplarzy zanim MB wprowadził zmiany. Wprowadzono seryjne esp (dzięki temu prawdopodobnie esp trafiło 'pod strzechy', udało się bowiem mocno zmniejszyć koszty produkcji) oraz zmiany w zawieszeniu - m.in. usztywniono je. Uprzednio sprzedane mb A wzywano do serwisu gdzie domontowywano esp. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-01-27 20:19:14 tak jak piszesz, jest moze i usztywnione ale nie idzie to w parze z komfortem. wolalbym juz astre III , corse C niz A klase. Wiadomo ze co prawda bez gwiazdy nie ma jazdy ale polecam rowniez smarta for four. bardzo fajne autko i fajnie sie tym jezdzi. |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2009-01-27 23:35:35 dziękuję Koledzy za skuteczne wyleczenie z A-klasy.
Co prawda koncepcja i wygląd auta przypadło nam do gustu, ale kwestia, awaryjności, niewygodnego i niskiego zawieszenia oraz perspektywy płacenia u mechanika za gwiazdę (dodatkowo mechanik powiedział mi że do każdej praktycznie większej naprawy trzeba wyjmować silnik) spowodowała że szukamy Renault Scenic TDI rocznik 2002. Będzie więc kolejny Scenic w rodzinie. Tak przy okazji dodam że Siostra odkąd ma moje espero zrobiła nim prawie 50 tys. km nie wkładając ani złotówki (zmienia tylko olej i dolewa gaz) . Espero to pierwsze auto Siostry, która co ciekawe nie ma pojęcia o samochodach, jak kazałem jej zmienić olej, to kupiła jeden litr i pojechała do mechanika, który na widok tego litra oleju długo trzymał się za brzuch ze śmiechu
[ wiadomość edytowana przez: pjacek26 dnia 2009-01-27 23:46:04 ] |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2009-01-28 12:44:44 mam do sprzedania A klase z silnikiem 1.6 CDi i polautomatyczna skrzynia biegow (dziala jak zwykla ale brak sprzegla), auto ma klime, poduszki, elektryke szyb i lusterek. Auto uzytkuje moj kuzyn, samochod w dobrym stanie, mialo niewielka stluczke kiedys
ps pracuje w ASO Mercedes i powiem ze a klasa nie jest złym autem w przeciwienstwie do wypowiedzi niektorych, nie trzeba wyjmowac silnika do wiekszosci napraw a czesci nawet w aso nie sa az tak drogie w porownianiu np do renault [ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2009-01-28 12:47:55 ] |