MotoNews.pl

2 generacja nie dziala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem moja instalacja sie na mnie obrazila czy cos. Wyglada to tak ze 3 dni temu jade podjezdzam pod swiatla auto zgaslo no to odpalam na pb wszystko pieknie ladnie zmieniam na lpg odpala i gasnie momentalnie, przyjechalem do domu odlaczylem komp lpg od aku odpalilem... Nastepnego dnia jade znowu to samo ale odlaczenia aku nic nie dalo auto postalo rano wsiadam odpalam jezdze jezdze zatankowalem do pelna jezdze i znowu zgasl teraz reset kompa nic nie dal poczekam do jutra rana moze odpali. Reduktor to cometa (elpigaz) wielozawor gzwm 180/30. Auto na gazie zrobilo z 40 tys. Jakies pomysly co to moze byc??

a filtry kiedykolwiek były wymieniane?

tak wymieniony byl filtr gazu... o swiecach kablach i filtrze powietrza niewspomne . TO mi wyglada jak by gazu nie podawal , i dzis zlalem z odstojnika syf caly alle dokrecilem i zostawilem wszystko tak jak bylo... a sama ta cala zabawa zaczela sie wczesniej.

[ wiadomość edytowana przez: okul dnia 2009-04-20 18:06:04 ]

a podłączyłeś pod kompa czy jakieś błędy nie wyskoczyły?

no pojade zobaczyc na kompa myslalem ze jakas dobra rada czy cos co moge samemu zrobic... zeby nie placic tym ;D z elpigazu.

sprawdx najpierw jeszcze czy wtyczki z elektrozaworow nie pospadały i takze na zbiorniku iczy elektrozawory gazowe takż cykają po przełączeniu na gaz. moze gdzieś jest przerwa elektryczna

z tylu cyka w baku .... wiec dalej dupa