Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2009-06-22 23:27:11 Niestety klima juz padla i przyznam ze szlag mnie trafia.
Kiedys zabije ten samochod Pekl spawany przewod pomiedzy osuszaczem a sprezarka.Dokladnie, pekl przy samej sprezarce, a byl bardzo dobrze pospawany, po raz trzeci zreszta, z tym ze poprzednie dwa razy to bylo tylko proste zaspawanie.Ostatnim razem zostala nalozona grubsza rurka i zaspawana, tak ze pekniecie nie nastapilo w miejscu spawu. W zwiazku z tym mam do was pytanie, czy ktos ma na to jakis patent? Zrezygnowalem z opcji szukania nowej rurki, badz uzywanej, poniewaz skoro taka grubsza pekla, to oryginal jeszcze szybciej szlag trafi. Moze cos od innego modelu podchodzi, albo jest jakies sprytne rozwiazanie tego co zoltki spapraly? Dodam ze rurka nie jest za krotka, a wrecz ma zapas i jest przerobiona tak, ze duzo wieksza jej czesc jest gumowa. |
malbert espero łódź | 2009-06-23 16:26:32 Mam na zbyciu części od klimy, jeżeli osuszacz to to srebrne coś, to także mam rurkę w całości.
odbiór osobisty, płatność co łaska. ![]() |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-06-23 16:46:37 jak pisałem u mnie w robocie odbudowuja całe przewody pod warunkiem że nie uszkodzone są końcówki ![]() |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2009-06-23 21:05:15 Dzieki za pomoc ale...boje sie ze nowa rurke jeszcze szybciej szlag trafi.Jest ciensza niz ta ktora byla naspawana i oczywiscie uzywka.Jabluszko problem tam jest taki ze, spawajac badz odbudowujac nie mozna uszkodzic (odksztalcic) zlacza ktore mocowane jest do sprezarki.No chyba ze z takim zlaczem odbudowuja u was?Orientujesz sie jaki jest wtedy koszt takiej zabawy?Tam do zlacza dochodza na stale dwie rurki a tylko jedna peka.
Bardziej mialem nadzieje ze ktos ma jakis patent na to.Co ciekawe klima strzelila, gdy zjezdzalem z bardzo wysokiego kraweznika lewym kolem.Mozliwe by bylo wtedy przesuniecie skraplacza wzgledem osuszacza, badz odrwotnie? Kombinuje juz jak mul, a pomyslow brak. |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-06-23 21:21:21 zrob jakas fotke jak to strzelilo dokładnie i gdzie ![]() |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2009-06-23 22:51:53 Zrobie jak tylko polataja to, bo juz poszlo.Myslalem ze zdaze cos na szybko wykombinowac, zanim zrobia, ale chyba nic z tego.Rurka peka na tym zgieciu, ok 2 cm od zlaczki ktora idzie do sprezarki.Najdziwniejsze ze ok 4/5 rurki jest zastapione przewodem z gumy s i tak strzelilo na tych 10cm. |