| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturlobodzinski honda accord executive warszawa | 2009-04-23 13:32:25 Spotkałem się z różnymi odpowiedziami w kwestii załączania się wentylatora klimy. Jednym załacza się zaraz po włączeniu klimy, innym nie i ja do tych się zaliczam. Co do temperatury załączania się wentylatora chłodnicy, u mnie załącza się dopiero przy temperaturze na desce - 92-94*C i zbija ją do ok 88-90*C (na desce). Jest jeszcze -podobno- II bieg wentylatora, który załącza się przy 98*C - u mnie jeszcze nie zauważyłem tego, bo nigdy się nie rozgrzał silnik do tej temperatury. III bieg włacza się przy ok 100*C, a IV przy 103*C (podobno są te biegi wentylatora ). Gdy to jest mało - załacza się jeszcze wentylator klimy.
Edytuję sam, bo dowiedziałem się, oj : po odpaleniu rano wentylator klimy nie włączy się, gdy ustawisz ją na np. 20*C, a temperatura otoczenia jest dużo mniejsza, np. 8*C. Może po rannym odpaleniu (temperatura otoczenia pozwala na załączenie się klimy) wentylator nie załącza sie, gdy temperatura otoczenia jest niższa niż ta ustawiona na klimatroniku?
[ wiadomość edytowana przez: arturlobodzinski dnia 2009-04-23 13:36:29 ] [ wiadomość edytowana przez: arturlobodzinski dnia 2009-04-23 14:19:10 ] |
nynek10 2,2 DTI Wrocław | 2009-04-23 14:00:54 Dziękuję wszystkim za pomoc, pozastala tylko kwestia weryfikacji tego w praktyce.
Dziękuję bardzo kolegom i pozdrawiam |
arturlobodzinski honda accord executive warszawa | 2009-04-30 12:34:34
A jak jest u Ciebie? Ja sprawdziłem dziś. Odpaliłem auto, temp. na dworze 22*C, włączyłem klimę na LOW - wiatrak klimy się nie włączył (czekałem z minutę). Ustawiłem na +26*C i po ok 20sek wiatrak klimy włączył się od razu na II bieg. Pochodził z 30sek i się wyłączył. Potem ustawiłem na LOW i ruszyłem. Podczas jazdy co kilka minut włącza się na ok 30 sek. |
nynek10 2,2 DTI Wrocław | 2009-04-30 12:50:19 U mnie też sie wlącza na okolo 30s, ale może dlatego że nie ma aż takich upalów i kompresor nie potrzebuje aż takiego chlodzenia, a jak jest podczas jazdy niestety nie jestem w stanie zweryfikować.
Pozdrawiam |