| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mondek DEADSOUL Opel Omega Caravan Gdynia | 2003-08-16 18:47:23 moja omka to 2.5gaz.Problem jest nastepujacy-odpala na dotyk,ale strasznie nierowno chodzi na biegu jalowym,dlawi sie,tak jakby strzela,lecz gdy temp podskoczy problem zanika,zas na gazie na zimnym oraz na cieplym chodzi dobrze.CO jest tego przyczyna?2-problem to wyciekajacy plyn na nogi pod kierownica(goracy)jak narazie zatkalem ten kruciec( wielkosci pudelka zapalek,podlaczone zasilanie i 2 wezyki-co to takiego,co jest tego przyczyna i czy mozna tak jezdzic,a jak nie to gdzie to kupic i za ile?3-problem to trzesienie sie kierownicy podczas hamowania lecz ponizej 80km/h problem zanika-jakby co to klocki sa grube.Z gory dzieki za pomoc.A poza tym moze wiecie ile powinna wyciagac na maxa 2.5v6 manual?Poza tymi problemami Omka to ekstra fura,mam ja od 2 miecha,jest zagazowana zwykla insalka,chodzi na niej b.dobrze,na trasie 9,a w miescie od 11-14,a zreguly wolno nie jezdze! |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-08-18 09:59:46 To ze chodzi Ci slaba na zimnym silniku to problem zbyt malej ilosci powietrza (99%) ale to jest normalne w instalach gazowych. Pogadj z gazownikiem na ten tema powie Ci wiecje niz ja. |