BIOPALIWA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy olej rzepakowy, margaryna, smalec i gnojówka dodawana do benzyny na zasadzie "biododatków" bedzie miała bardzo zły (czy tylko zły) wpływ na silniki toyotowskie typu vvt-i????

Nie będzie miała żadnego, przecież inteligentni „skośnoocy” już dawno przewidzieli, że jakieś „buraki” z kraju gdzie niedźwiedzie brunatne biegają po ulicach, czyli Polski, będą jeździć na ekologicznych odpadach z rolnictwa.

A tak trochę poważniej to nie znam się na silnikach, ale tak na logikę im bardziej zaawansowana technologia tym większe wymagania, co do paliwa i jego dobrej jakości. Mam cały czas nadzieje, że nie przejdzie to, że nie będziemy mieć wyboru co do tego co będziemy tankować. Przecież to jest zamach na wolność osobistą, pozbawianie człowieka możliwości wyboru !!!

Pozdrawiam
Katka

hmmm moim zdaniem to na wiekrzosci mniejszych stacji jest benzyna tak przechszczona ze moze byc w wiekrzosci przypadkow bardzoej szkodliwa niez BIOPALIWA... Aczkolwiek mamy wybór unikania takich stacji ..teraz jak wejdzie to w zycie nie bedziemy mieli wyboru ... Mysle ze niema to az tak bardzo wielkiego wplywu na silnik ..ale napewno zrobi sie mniej kilosow na takim silniku kiedy bedzie do niego lany tak mizerny pokarm...

"Chłopak z HydeParku" i jego E

Myślę że zostanie nam tylko wspierać przemysł koncernu shell i v-power niestety, chyba że to paliwo też przechszczą tym badziewiem).

hmmmm ...podobno V-power idzie w cholere ...

Apropo paliwa... to jest cos na Aralu ...niepamietem nazwy .. ale moj znajomy bardzo sobie chwalil ..i jest to odpowiednik V-power...

z powodu przechszczonego paliwka mialem problem z sada lambda (wymiana) wystarczyl zbiornik takiego badziewia i po sadzie ciekawe jaki wplyw beda miec biododatki plus ropsko tudziesz inne syfy dolewane przez naszych bezyniarzy podejzewam ze nieda sie jezdzic

[quote]
2003-01-13 08:20:47, Ambrozy pisze:
hmmmm ...podobno V-power idzie w cholere ...

Dlaczego .
Co się dzieje, ja jeżdżę tylko na V-power racing !!!

Pozdrawiam
Katka

Jak mam byc szczery to niepamietam ..Ale napewno cos slyszalem ..tylko czy chodzilo o to ze nie bedzie ich stac na sprowadzanie tego paliwa czy cos takiego

Buuuuuu

Noo ..trzeba z tym poczekać ...ale zeby mieć dobre paliwo ..trzeba bedzie je sprowadzać ...
Miejmy nadzije ze bedzie jakies rozsadne rozwiazanie...

No miejmy nadzieje ze bedzie jakis kompromis... czy moze cos im niewyjdzie ..ale co ma niewyjsc jak to juz pewnie wszystko obsmarowane kasą na wszystkie sposoby

ludzie nie jest tak zle z tym biopaliwem tak naprawde to juz od 1994r w niektorych regionach kraju sprzedawane jest paliwo z 5% dodatkiem slyszlem o tym w tv,w USA jest tego nawet do 10% w paliwie i nikt sie nie burzy tylko jest jedno ale ....nasze kochane koncerny naftowe sieja propagande bo po dodaniu biopaliw beda przeprowadzanie kontrole i wtedy gdy sie okaze ze jest duzo wody to dostana po dupie producenci paliw,a jesli chodzi o gwarancje producentow to tylko maja zastrzezenia do biopaliw w Polsce......dlaczego?a to dlatego ze jakosc tych paliw jak wiadomo jest nierowna i w tym tkwi szkopul

No coś w tym jest... ale to moze dlatego ze jak cos nowego wchodzi ...to i tak wiadomo ze bedzie do bani jak wszystko u nas
A jak z cenami tego paliwa??

Niestety, słyszałem, ze bedzie droższe, ze względu na większe koszty produkcji bioskładników.

Linka do artykułu nie podam, bo nie pamiętam, gdzie o tym czytałem. Link spotkałem chyba na pl.misc.samochody.

Za samymi bioskladnikami jestem za, ale sposób ich wprowadzenia na rynek w naszym kraju ... ehhh.
Niech to sie odbywa pod jakąś kontrolą. Niech te biopaliwa będą na właściwym poziomie. No i niech nie szkodzą pojazdom.
W naszym kraju, wszystkie te czynniki nie maja jednak wiekszego znaczenia. najważniejszy jest głos. Głos wyborcy, a nie jego dobro. Dobra ... koniec z polityka, bo bedzie burza

W zasadzie to tradycyjne komponenty do naszych paliw tez pochodzą z naszej Matki Ziemi. Prawda?

Pozdrawiam serdecznie choć z rozżaleniem

eee no to niedobrze... ... TO samo chyba bedzie z moca silnika...

fota odnosnie biopaliw

No tak ..Biopaliwem przez łeb

Troszeczke poważniej o BIO w artykule tutaj .
Nie wiem czy jest to obiektywne czy nie, ale zawsze jakis glos w sprawie. No nie?

No zobaczymy do soboty ... Dzisiaj w radiu np słyszałem ze na BioPaliwie jezdzimy juz od dawna bez zadnej swiadomości ... Hmmmm

Tak, też taką opinię słyszałem, że już od jakiegoś czasu ponad 40% paliw na polskim rynku ma ok 5% (o ile dobrze pamiętam) bioskładników