[mk3] zapadający się pedał hamulca - serwo?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy potrzebuję waszej rady i pomocy. W moim escorcie z 85roku zapada się pedał hamulca. 2 miesiące temu wymieniłem tarcze, klocki, okłądziny i bebny, serwo z pompa hamulcowa(uzywki). Wszystko bylo ok do pewnego momentu. Zapadl sie pedał. Podjechalem do mechanika, odpowietrzyl hamulce i przez jakis dosc krotki czas było git. Teraz znów się to samo dzieje. Podczas pompowania pedała na postoju na chwilę wzrastają obroty. Podczas jazdy po wciśnięciu hamulca pod koniec zakresu zaczyna hamować prawym kołem w pierwszej kolejnosci ściągając go naprawo. Koledzy powiedzcie mi czy to kwestia wymiany serwa (znów ) czy gdzieś indziej szukać przyczyny?

[ wiadomość edytowana przez: skuter66 dnia 2009-06-16 14:56:58 ]

Jakieś pomysły?

Stawiam na pompę ,serwo jest tylko elementem wspomagającym ,abyś nie musiał zaciskać zębów przy hamowaniu.

Hehe dobre... Kurde... a coś jeszcze Ci przychodzi do głowy? Myślałem żeby sewo w 1 kolejności przepatrzeć/wymienić.

Bardzo możliwe że to pompa - wytarte uszczelnienia i przepuszcza między sekcjami. Wymiana uszczelniaczy (jakby przyszło Ci na myśl kupowanie zestawu naprawczego) nie ma sensu - jeśli zadziała, to na krótko i znów będzie tak samo.

Człowiek, który sprzedawał mi pompe z sewrem twierdził, ze pompa co prawda nie jest nowa ale miała kilka miesięcy... Teoretycznie wykluczając pompę (zakładając, że jest git) co jeszcze może być powodem? (zaczyna mnie irytować falowanie obrotów)