Wskazowki licznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem, zalozylem sobie nowe zegary i wszystko bylo dobrze do czasu, gdy nagle wskazowki spadly ponizej 0 i odpowiednio mniej wskazuja np. na jalowym mam 0 RPM i co lepsze silnik nie gasnie
macie moze jakis pomysl co moglo sie stac?

jesli bedzie mniej palil to nie dotykaj

niestety pali tyle samo

a tak to wyglada

A gdzie bolce do opierania wskazówek??
Wskazówke obrotomierza trzeba ją wypiąć i mocno "wcisnąć na zerze", prędkościomierza jest za wysoko, powinna być prawie drugie tyle niżej i taka sama operacja jak dla pierwszej.
Bez bolcy nic nie zdziałasz, przynajmniej prędkościomierza.

nie ma bolcy do podpierania wskazowek, przypatrz sie w swoich takze ich nie masz Tez sie zdziwilem, ale w obu licznikach nie ma bolcy
Predkosciomierz w ogole mi jakos zle dziala, bo raz ze blokuje sie na 80, dwa ze nie chodzi plynnie

Kurde a może i nie ma, no tak są tylko od paliwa i temp.,
czyli tak samo jak niżej tylko bez bolcy
Zawiesza się bo może jest za mały otwór w tarczy i przyciera lub skrzywiony bolec od wskazówki i tez przyciera lub coś z impulsem.A wcześniej było dobrze??

wczesniej wszystko bylo dobrze, to znaczy ze starymi zegarami, te sa nowe i pojda do reklamacji. Za jakis czas wastawie spowrotem stare i sprawdze czy przypadkiem jakiegos kabelka nie uszkodzilem, bo majstrowalem jeszcze w srodku jak mialem juz dostep dobry
Moze jaks wskazowki opadly, to zle siedza i dlatego predkosciomierz zle chodzi?

[ wiadomość edytowana przez: fatboy82 dnia 2009-05-07 22:30:49 ]

Cytat:
Moze jaks wskazowki opadly, to zle siedza i dlatego predkosciomierz zle chodzi?

W rzeczy samej

to wszystko robota grawitacji