Jaka Sekwencja do Fiata Marei 2.0 155KM V20 R5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

W najbliższym czasie chce założyć gaz do mojej maryśki.
Po ok 2 tyg. czytania dzwonienia niewiem jaka instalacje wybrać, jaki powinna mieć reduktor , wtryski, sterownik itp.

Przez te parenaście dni przewineły sie takie marki:
-BRC Sequent Plug&Drive - 3600zł
-STAG300 3300zł
-AGIS OBD/CAN 3150zł

do tego jeden z gazowników na meila przesłał mi dość mocno zaszyfrowana wiadomość
"Tomasetto, rayl, stako, zenit, Gurtner " - 3300zł

Cena max jaka mogę wydać na instalacje to 4000zł.
Czy wtej cenie możecie coś jeszcze polecić?

Z tego co wyczytałem to BRC sam robi wszystkie podzespoły.
W STAG300 montuja wtryski Valteka ( ponoć są słabe...? )
Co do reszty to jestm zielony

Proszę o rady

[ wiadomość edytowana przez: marin81 dnia 2009-05-14 09:33:26 ]

Ja mam takie kryteria, którymi teraz bym się kierował w tym temacie. Cena instalacji jako kryterium zawsze była na ostanim miejscu, moje instalacje w chwili montażu pochodziły z górnej półki technologiczej i cenowej, ale to chyba mi teraz procentuje. Najważniejsze dla mnie jest to aby wszystko w instalacji pochodziło z jednej stajni (poza butlą), tzn aby wszystkie elementy składowe zestawił ten, który ją firmuje (nie gazownik który ją montuje), jest to w pewnym sensie rękojmia, że wszyskie elementy są ze sobą zgrane łącznie z oprogramowaniem, dlatego nigdy nie pytałem co się składa na montowaną instalację. Drugą nie mniej istotną rzeczą jest właśnie zakład, który instalację montuje i później będzie ewentualnie serwisował, aby personel nie tylko umiał instalację zamontować (to nie jest wielka sztuka, na to są instrukcje montażu), ale zrobił to starannie (niechlujstwo w montażu później klienta z reguły dużo kosztuje nerów, czasu i pieniędzy) oraz czuł i rozumiał działanie montowanej instalacji. Chodzi w tym wypadku o to, żeby na podstawie analizy występujących objawów umieć postawić właściwą diagnozę, a nie do właściwej diagnozy dochodzić metodą totolotka, a za wszystko płaci klient. Trafić na taki zakład to też mały totolotek, bo z tego co czytam na forach na ten temat, to jest tyle opinii ile jest klientów i trudno się nimi posiłkować.
Można się też kierować przy wyborze instalacji dostępności (bliskości) serwisu przy ewentualnych usterkach.
Dlaczego o tym wszystkim piszę, bo z moich dotychczasowego użytkowania instalacji gazowych wynika, że w dobrej (markowej) instalacji, starannie założonej i ustawionej programowo nie ma się co psuć.
Takie jest moje zdanie na ten temat, każdy niech to sam oceni i jako ewentualne bajki odłoży na półkę.

Witam.Nic dodać nic ująć. Tak samo uważam jak kolega Gimak.

Witam.
Jeszcze raz pisze bo cena do 4 cylindrów jest proponowana jak do 6 cylindrowego silnika. to mi sie kojarzy jakby ci montazyści kolego MARIN 81 nie wiedzieli o jaki silnik chodzi.

owszem że jak do V6 gdyż mój silniczek ma 5 garów...

Kwota 4000zł to dość sporo kasy na porządna instalacje, jeśli będzie jakaś lepsza za 4500z to też wydam.
Chodzi mi o coś porządnego.

Tak więc poszę o opinie tego co wymieniłem ewentualnie jakieś inne firmy...

dzieki

Cytat:
Witam.
Jeszcze raz pisze bo cena do 4 cylindrów jest proponowana jak do 6 cylindrowego silnika. to mi sie kojarzy jakby ci montazyści kolego MARIN 81 nie wiedzieli o jaki silnik chodzi.

albo inni montażyści nie umieją czytać... lub sami nie wiedza o jaki silnik chodzi...

Moja dewiza - jak spadać to z dobrego konia.
Mnie Prins kosztował 4lata temu do corolli 1.4 vvti 6000 zł, ale zakładany był w ASO Toyoty.

HOLLAND rzeczywiscie troche mi się coś pomieszało.

nio troceckę...

ok, ale w dalszym ciągu nie napisaliście co polecacie...

Czy BRC jest dobre, czy warto w to inwestować??
Czy może STAG300??

...?

Ja ekspolatuję OMVL DREAM XXI i PRINSa. Obie bardzo dobrze się sprawują, ale gdybym miał ponownie wybierać zdecydowalbym się na PRINSa, mimo że droższy. Inne znam tylko z forum, więc na ten temat się nie będę wypowiadał, chociaż przez jakiś okres byłem przekonany, że mam sekwencję BRC i ją chwaliłem (nie miałem i nie mam z nią żadnych kłopotów), ale później zajrzałem do papierów, wyszło że mam zamontowaną OMVL DREAM XXI (to tak dla wyjaśnienia, jak ktoś gdzieś czytał moje wcześniejsze posty na ten temat).