126 swap ktora buda lepsza pod silnik 1,1/1,2 fl czy el ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wasnie mam dylemat do ktorej budy zapodac taki motor co sadzicie co lepsze ?? zdrowa buda z fl czy zdrowa buda z el ???

a co to za różnica??
sprawdził bym dobrze oby dwie budy czy podłoga jest zdrowa Wtedy będziesz wiedzieć do której ładować

raczej jedna ryba, tą i tamtą bedziesz musial obspawac, ale ponoc blachy fl są lepsze niz to badziewie w elu

Jeśli zamierzasz się tym ścigać to EL, bo na starcie masz duuuużo mniejszą masę ... oczywiście kosztem większego ryzyka przegnicia

fl ma grubsza blache ale jest to starsza buda, bedziesz mial problem trafic zdrowa. el latwiej trafic zdrowa, tak jak pisali wczesniej i tak musisz obspawac a i bez klatki sie raczej nie obejdzie. Generalnie jakbys znalazl zdrowa fl to chyba lepsza. Zapytaj kazy jak jest z budą od bisa

[ wiadomość edytowana przez: markus-orange dnia 2006-06-06 00:32:06 ]

Cytat:
2006-06-06 00:22:48, markus-orange pisze:
fl ma grubsza blache ale jest to starsza buda, bedziesz mial problem trafic zdrowa. el latwiej trafic zdrowa, tak jak pisali wczesniej i tak musisz obspawac a i bez klatki sie raczej nie obejdzie. Generalnie jakbys znalazl zdrowa fl to chyba lepsza. Zapytaj kazy jak jest z budą od bisa [ wiadomość edytowana przez: markus-orange dnia 2006-06-06 00:32:06 ]

co ty gadasz!!
chyba na odwrót jakos ja więcej widze pognitych elegantów niż FL'i!!

Cytat:
2006-06-05 23:32:03, fulda pisze:
no wasnie mam dylemat do ktorej budy zapodac taki motor co sadzicie co lepsze ?? zdrowa buda z fl czy zdrowa buda z el ???

co Ty tam znowu kombinujesz??

ja mam bude z fl'a zdrowa jakby co

ela latwiej znalezc calego ? padam na cyce bierz Face Liftinga czasem bardzo taniutko mozna wyrwac zdrowa bude.

Cytat:
2006-06-06 00:33:25, CEHU pisze:
co ty gadasz!! chyba na odwrót jakos ja więcej widze pognitych elegantów niż FL'i!!

To co widzisz nie zawsze pokrywa się ze stanem faktycznym

co z tego ze bedzie FL ze "zdrowa" blacha jak po 15 latach na polskich drogach bedzie tak pojebany ze zal dupe sciska. kazde kolo jedzie swoje, blacha tak zmeczona ze jest jak papier.

moja buda jest z 2000 roku, nie dzwoniona po przebiegu max 10 tys. i w czasie pomiarow ukł. jezdnego pod centr. mozna bylo sie po prostu załamac..

Cytat:
2006-06-06 10:38:36, ZoLt4R pisze:
co z tego ze bedzie FL ze "zdrowa" blacha jak po 15 latach na polskich drogach bedzie tak pojebany ze zal dupe sciska. kazde kolo jedzie swoje, blacha tak zmeczona ze jest jak papier. moja buda jest z 2000 roku, nie dzwoniona po przebiegu max 10 tys. i w czasie pomiarow ukł. jezdnego pod centr. mozna bylo sie po prostu załamac..

No maluchy sie tak wyjebuja na dziurach ze nie wiem. Moj fl - nie dzwoniony, super zdrowy, zadnej dziury, po dziadku, jak sie troszke podniesie na podnosniku to sie drzwi nie chca zamykac za bardzo:]

Cytat:
2006-06-06 11:04:01, jaqo pisze:
No maluchy sie tak wyjebuja na dziurach ze nie wiem. Moj fl - nie dzwoniony, super zdrowy, zadnej dziury, po dziadku, jak sie troszke podniesie na podnosniku to sie drzwi nie chca zamykac za bardzo:]

mój FL ma szesnaście lat niestety był dzwoniony ale zawsze złożony porządnie i nie mam takiego problemu
Cytat:
2006-06-06 08:46:44, Race_D pisze:
To co widzisz nie zawsze pokrywa się ze stanem faktycznym

wiadomo ale chodzi mi o ogólną liczbe przegnitych eli umnie we wrocku to nie moge spotkac nie pognitego, fakt faktem że niektóre roczniki się nie sypały ale teraz traf na takiego

w petrojarsku w komisie stoi... 2.8k hepi end

co z tego ze buda fla wyglada na zdrowa z zewnatrz jak stopami mozesz hamowac po podlogi nie ma, poza tym traf prostą... powodzenia życzę el jest nowszym wcieleniem malca i latwiej trafic takiego spod kocyka z malym przbiegiem

Cytat:
co z tego ze buda fla wyglada na zdrowa z zewnatrz jak stopami mozesz hamowac po podlogi nie ma, poza tym traf prostą... powodzenia życzę el jest nowszym wcieleniem malca i latwiej trafic takiego spod kocyka z malym przbiegiem

nie zgodził bym się z tymi słowami...
z pod kocyka to możesz trafi na roznik 70 którym jeździł dziadek do kościoła a nie EL'a
pozatym mając na mysli zdrowa buda mówie o wszystkim łącznie z podłogą...

Ma byc zdrowa, nie bita. Potem klatka i spawanko........

niektorzy nieuznaja spawania

Eleganta na zlom przyjemniej i latwiej sie tnie,fl jest juz ciezszym orzechem do zgryzienia...musisz patrzec przyszlosciowo a jak wiadomo kazdy malec kiedys skonczy w hucie

Pat nie miales budy spawanej nigdy ?
Hemi : a po co ciac ? numery budy w lape blachy w plecak i w rowie po dachu mozna zostawic