MotoNews.pl
12Brak wpisu w Dowodzie rejestacyjnym, brak dokumentów na LPG (231856/0) - PT

Brak wpisu w Dowodzie rejestacyjnym, brak dokumentów na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,

wczoraj zakupiłem samochód z instalacją gazową,

problem polega na tym, że NIE OTRZYMAŁEM od sprzedającego, żadnego dokumentu potwierdzającego montaż instalacji gazowej, ani też homologacji na butlę. Sprzedawca twierdzi że nie posiada żadnej dokumentacji odnośnie LPG.

W DOWODZIE REJESTARCYJNYM RÓWNIEŻ NIE MA WPISU o montażu instalacji.

nie bardzo wiem co w tej sytuacji zrobić.

przegląd techniczny pojazdu jest ważny do września 2009,
jednak w ciągu miesiąca muszę przerejestrować pojazd.

proszę o radę, pomocy!
z góry dziękuję za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: hajduk23 dnia 2009-05-12 01:51:21 ]

[ wiadomość edytowana przez: hajduk23 dnia 2009-05-12 01:54:08 ]

No to masz problem bo musisz znaleść warsztat który Ci się podłoży i wystawi świadectwo montażowe i fakturę za montaz tej instalacji.

Cytat:
2009-05-12 01:49:31, hajduk23 pisze:
Witam , wczoraj zakupiłem samochód z instalacją gazową, problem polega na tym, że NIE OTRZYMAŁEM od sprzedającego, żadnego dokumentu potwierdzającego montaż instalacji gazowej, ani też homologacji na butlę. Sprzedawca twierdzi że nie posiada żadnej dokumentacji odnośnie LPG. W DOWODZIE REJESTARCYJNYM RÓWNIEŻ NIE MA WPISU o montażu instalacji. nie bardzo wiem co w tej sytuacji zrobić. przegląd techniczny pojazdu jest ważny do września 2009, jednak w ciągu miesiąca muszę przerejestrować pojazd. proszę o radę, pomocy! z góry dziękuję za pomoc [ wiadomość edytowana przez: hajduk23 dnia 2009-05-12 01:51:21 ] [ wiadomość edytowana przez: hajduk23 dnia 2009-05-12 01:54:08 ]

A jak nie znajdziesz takiego warsztatu to jest jeszcze inna procedura. Na stacji diagnostycznej mogą Ci zrobić przegląd instalacji gazowej wraz z wystawieniem stosownego papieru. Wołać jednak mogą papieru na zbiornik. (do załatwienia u producenta).

Cytat:
2009-05-12 13:52:52, lpglpg pisze:
A jak nie znajdziesz takiego warsztatu to jest jeszcze inna procedura. Na stacji diagnostycznej mogą Ci zrobić przegląd instalacji gazowej wraz z wystawieniem stosownego papieru. Wołać jednak mogą papieru na zbiornik. (do załatwienia u producenta).

Moglbys to rozwinac , bo to interesujace ?