Nowe samochody z instalacją LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Czy ktoś orientuje się w temacie nowych aut i fabrycznie wbudowanych do nich instalacji LPG??

Wiem, że SKODA I FIAT współpracują z Landirenzo. Czy są jeszcze jakieś marki, które oferują nowe auta z gazem? A jeśli tak, to z kim współpracują, z Landirenzo, Czekramem czy z innymi posiadaczami homologacji?
A czy ktoś oże słyszał, że jakaś marka fabrycznie zakłada instalacje gazowe bez współpracy z firmami zewnętrznymi??

Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc.

Jedynie FIAT fabrycznie montuje Landi-Renzo na linii montażowej fiata w TYCHACH.

Cytat:
2009-05-10 21:20:38, katarina pisze:
Witam, Czy ktoś orientuje się w temacie nowych aut i fabrycznie wbudowanych do nich instalacji LPG?? Wiem, że SKODA I FIAT współpracują z Landirenzo. Czy są jeszcze jakieś marki, które oferują nowe auta z gazem? A jeśli tak, to z kim współpracują, z Landirenzo, Czekramem czy z innymi posiadaczami homologacji? A czy ktoś oże słyszał, że jakaś marka fabrycznie zakłada instalacje gazowe bez współpracy z firmami zewnętrznymi?? Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc.

Ze sie tak wtrace , miedzy... Te fiaty maja wtedy butle montowane obok znacznie pomniejszonych zbiornikow benzynowych , pod autem , a nie w bagazniku ?

Cytat:

Jedynie FIAT fabrycznie montuje Landi-Renzo na linii montażowej fiata w TYCHACH

i znów słabe informacje p. Croma1 gdyż na linii montażowej w Błoniu k. Warszawy jest montowany Aveo
klik

a oprócz tego Czakram montuje bez utraty gwarancji na silnik od kilku lat samochody marki CHEVROLET, HYUNDAI, SEAT, VOLKSWAGEN a od niedawna resztę grupy volkswagen czyli Audi i Skodę.

[ wiadomość edytowana przez: holland2 dnia 2009-05-12 20:31:28 ]

HOLLAND ja mowię o lini montażoweju produkcji nowych samochodów które montuje FIAT na tej instalacji. Owszem jest wiele firm i modeli samochodow które mozna montować na gwarancji ale nie jest to elementem lini stricto montażowej.
Do tego przetargu startowalo TARTARINI, BRC i Landi-Renzo. W Turynie zdecydowano na Landi-Renzo po wielu przeprowadzonych testach na tych instalacjach.

Witam croma1, mam nowy sam. na gwarancji fiata z napędem na 4 kola model Sedici, mam rozumieć że w Aso Panowie nie maja racji mowiąc ze Fiat toleruje tylko Tartarini??
dzięki

Cytat:
2009-05-13 12:54:34, croma1 pisze:
HOLLAND ja mowię o lini montażoweju produkcji nowych samochodów które montuje FIAT na tej instalacji. Owszem jest wiele firm i modeli samochodow które mozna montować na gwarancji ale nie jest to elementem lini stricto montażowej. Do tego przetargu startowalo TARTARINI, BRC i Landi-Renzo. W Turynie zdecydowano na Landi-Renzo po wielu przeprowadzonych testach na tych instalacjach.

KIA jeszce ma gwarancyjne montaże z Landi-Renzo