Soczewki versus tradycyjne lampy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Muszę zmienić reflektory w Omie B - moje zamienniki TYC zaczynają mnie irytować w nocy jak droga jest mokra (w dzień są w porządku ).

Będę kupować zregenerowane. Wiem że soczewki wyglądają bardziej "nowocześnie", ale czy różnica w świeceniu tradycyjnych kloszy w stosunku do soczewek jest warta dopłaty? Czy światło jest dużo lepsze?

szukasz usprawiedliwienia moralnego by wydac ..set zlotych???

nie tutaj i napewno nie od takich jak ja

nie no, trzeba pomoc koledze
kolego, ryfle to ryfle, ni ema lepszej lampy od ryfli, zobacz ile w ryflach jest tych garbikow, one bardziej skupiaja swiatlo i daja wieksza wiazke na droge, a w soczewkach, jest jakas soczewka i mozna powiedziec ze nic wiecej

Cytat:
ryfle to ryfle, ni ema lepszej lampy od ryfli, zobacz ile w ryflach jest tych garbikow, one bardziej skupiaja swiatlo i daja wieksza wiazke na droge, a w soczewkach, jest jakas soczewka i mozna powiedziec ze nic wiecej

Otóż to

Ktoś może zapytać - dlaczego w takim razie wszystkie dobre nowe auta mają soczewki?

Odpowiedź jest banalna - soczewki gorzej świecą, kierowcy mniej widzą, powodują więcej wypadków, a producenci więcej zarabiają na drogich częściach i interes się kręci

Dlatego trzeba montować ryfle, nie ma co nabijać kabzy chciwym koncernom

no i jeszcze ograniczaja predkosc, bo jak zalozysz soczewki bedziesz mniej widzial w nocy a to spowoduje ze bedziesz wolniej jechal

teraz uwaga, będzie mój debiut

Tiaa... dzięki za rzeczową odpowiedź

Cytat:
2009-05-18 17:14:45, maciejka80 pisze:
Tiaa... dzięki za rzeczową odpowiedź

polecamy się na przyszłość

a tak z ciekawości sprawdziłem - znalezienie w szukajce pierwszego z brzegu wątku zajęło mi ze 30s - czy po tylu latach kolega naprawdę nie umie szukajki obsłużyć...?

No głupio mi, pewnie że szukałem, ale takie konkretne porównanie przeoczyłem.

I tak jestem za soczewkami i takie kupie, ale zawsze wolę z czystym sumieniem dopłacić... A pytanie wzieło się z tego że pewne osoby z mojego otoczenia zaczęły mi wmawiać że zamiast kupić normalne światła to muszę kupić "bajer"... Też mi bajer, chce mieć w końcu normalne światła bo w maluchu miałem lepsze

Wczoraj zawitały soczewki hellla, dzięki za szydere w odpowiedzi na post być może zadziałała...