MotoNews.pl

Kierunkowskaz na błotnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zgubiłem ostatnio klosz tego kierunku na błotniku. Stąd moje pytanie. Czy ktoś montował z innego auta np. z Lanosa taki kierunek na błotnik. Przeglądając oferty z alledrogo do esperaka kosztuje 20 zł szt. A do Lanosa 11 zł. I ten z Lanosa tak jakby ciekawiej wygląda. Ma ktoś doświadczenie w tej materii? A może od zupełnie innego auta warto zamontować. Czekam na porady.

Podpowiedział bym ale jak widzę podejście Kolegi '// tooo... powiem tylko, że od poloneza są jeszcze tańsze...szpetne strasznie ale... tanie!

Cytat:
2009-06-06 17:04:28, bogdan1 pisze:
Podpowiedział bym ale jak widzę podejście Kolegi '// tooo... powiem tylko, że od poloneza są jeszcze tańsze...szpetne strasznie ale... tanie!

Z tym porównaniem i z cenami to tylko taki przykład. Może nie do końca oddający zamiary. No ale z chęcią bym przeczytał tą podpowiedź.
A odnosząc się do kierunków z poloneza mam gdzieś w garażu jeszcze od łady. Równie szpetne. Jak by kasa była na piewrwszym miejscu to zapewne bym je założył .

dobra....zdecydowanie szarpnąłbym się na oryginał ....ale jak chcesz trochę wydziwić to sweego czasu popularnością w Klubie cieszyły się takie:

inne nieco kierunki

No o czymś takim też myślałem. Białe fajnie powinny się prezentować na jasnym kolorze nadwozia. Dzięki za pomoc i za poświęcony czas

Cytat:
2009-06-06 17:48:39, bogdan1 pisze:
dobra....zdecydowanie szarpnąłbym się na oryginał ....ale jak chcesz trochę wydziwić to sweego czasu popularnością w Klubie cieszyły się takie: inne nieco kierunki

Czytasz w moich myślach Boguś

Cytat:
2009-06-06 17:48:39, bogdan1 pisze:
dobra....zdecydowanie szarpnąłbym się na oryginał ....ale jak chcesz trochę wydziwić to sweego czasu popularnością w Klubie cieszyły się takie: inne nieco kierunki

Kierunki zakupione i zamontowane w esperaku. Raz jeszcze dzięki za pomoc

plug & play ?

Cytat:
2009-06-11 14:55:38, adamesce pisze:
plug & play ?

pewnie tak
/+ ewent. dwustronna taśma klejąca/

strasznie się rozpisał co założył ...i fotki są super

/trudno więc się jednoznacznie wypowiedzieć /

Pewnie założył właśnie te, które Bogdan Mu poleciłeś
Bo Aukcja zakończona

Cytat:
2009-06-11 14:55:38, adamesce pisze:
plug & play ?

Cytat:
2009-06-11 14:57:44, bogdan1 pisze:
pewnie tak /+ ewent. dwustronna taśma klejąca/ strasznie się rozpisał co założył ...i fotki są super /trudno więc się jednoznacznie wypowiedzieć /

Niestety nie plug & play. Mocowania tegoż kierunku miały szerszy rozstaw niż espero. Pierwszą myślą było zamontowanie na taśmę dwustronną. Ale stwierdziłem jednak że lepszym rozwiązaniem będzie rozpiłowanie oryginalnego otworu w dwóch kierunkach. I co jest jeszcze istotne. Otwór na wkład z żarówką miał mniejszą średnicę. Różnica była nie wielka, że po ścięciu delikatnie nożem wszystko zaczęło idealnie pasować. No i zauważyłem, że pod lewym kierunkiem są burchle rudej co zlikwidowałem bez skrupułów. Bogdanie dla Ciebie, klubowiczy i innych użytkowników forum zamieszczam fotki.

Cytat:
2009-06-11 16:04:41, Ikarus260 pisze:
Pewnie założył właśnie te, które Bogdan Mu poleciłeś Bo Aukcja zakończona

A zastosowane kierunki pochodzą od Astry II albo jak ktoś woli od Astry G. Dokładnie takie jakie polecił kolega Bogdan. Koszt 16 zł sztuka w Auto Landzie.

I oczywiście trzeba było dokupić dwie żarówki w kolorz pomarańczowym

[ wiadomość edytowana przez: Michal7e91 dnia 2009-06-11 21:30:08 ]

A tak w ogóle to widzę, że masz idealnie spasowany przodzik...

Cytat:
2009-06-11 21:26:15, Esperynek pisze:
A tak w ogóle to widzę, że masz idealnie spasowany przodzik...

tzn?

No bo szpara między maską,a błotnikiem się rozszerza (chyba,że maska była niedomknięta?). Ale i tak nie ma GLX-ów na błotnikach.

Cytat:
2009-06-11 21:38:29, Esperynek pisze:
No bo szpara między maską,a błotnikiem się rozszerza (chyba,że maska była niedomknięta?). Ale i tak nie ma GLX-ów na błotnikach.

Maska nie była domknięta stąd ta szpara. A GLX-ów nie było już jak kupowałem espero. Może coś było robione, ja bynajmniej nic nie wiem