[K] Most fiat 132 4,1 do FSO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
szukam mostu w dobrym stanie z Fiata 132 o przełożeniu 4,1 najlepiej już z przespawanymi mocowaniami do FSO i w rozsądnych pieniądzach.

Kontakt tu lub na bocian_se@interia.pl[addsig]

Witam ja mam most ze 132 jak mi powiesz jak sprawdzić przełożenie to Ci powiem ile ma nie przerobiony jeszcze w 132 cena 100zł

Przełożenie sprawdzisz zdejmując dekiel z tyłu mostu i odczytując numerki z talerza

Albo licząc zęby.

A jaki silnik był. Jaki stan mostu??

silnik był 1.8.
Wiem tylko tyle że nie wył ten wał

Wiem to bo rozebrałem 2/3 tej budy

ojjj... Stalinie mało wiecie o tym fiacie w nim byo tak zamotane a 1.8 to on może miał bo u mnie pod maska w fiacie jednak nie siedziało 1.8
A most nie wył ide liczyć zęby Mam nadzieje że zainteresowany kupnem??

Jak tam udało się policzyć zęby??

nie udało dzis sie uda bo wczoraj burza fest dojebała;/

proszę o to obiecane foteczki mostu To 10/41 czyli chyba taki
jak potrzeba sprzedaje wszystko co na foto tarcze zaciski
ewentualnie mogę je zdjąć jak chcesz

coś mi kur... miniatury nie wychodzą

[ wiadomość edytowana przez: Piotrek42gv dnia 2009-05-24 18:35:45 ]

Tarcze były montowane oryginalnie, czy to jakaś przeróbka ?

wszystko oryginalne wymontowane żywcem ze 132
A mam takie pytanie ten most jest dłuższy krótszy od oryginalnego ze 125p

Taki sam.

Nadal chętny sprzedać??

Jak coś to na PW dogadamy szczegóły

oczywiście nadal aktualne

Z ustaleń w kuluarach wynika że most jest z 77r. Szacowany przebieg to jakieś x12kkm (112,212...). Ponoć jest też kompatybilny z wąskim FSOwskim w sensie półosiek itditp.

W związku z powyższym mam pytanie do ogułu jak z trwałością takiego mostu. Doszły mnie opinie że są jednakowe. A jeśli tak to szkoda zachodu ze spawaniem mocowań... Potrzebuję czegoś co poradzi sobie ze 120 może 150KM.

Druga sprawa to może ktoś ma wąski most do FSO gdzieś na boku i mógłby zmierzyć jego szerokość od płaszczyzny mocowania koła do drugiej (może być na samych półośkach tylko proszę to napisać to doda się 2cm na tarcze i dystansiki).

Tak samo proszę cię kolego Piotrek42gv o zmierzenie tego twojego.

miałem 2 fiaty 132 , 75 i 74 , oba mosty wyły , jeden jak w ikarusie - trwałośc identyczna jak w fso

argentowskie może były coś kolwiek lepsze(dokładniej poskładane?) ale przekonany nie jestem .

z mocą 120 - 150 kucy most fso daje rade - tylko krótko

chcesz mieć cicho , zmień auto albo przywyknij

To nie za dobrze... Przykre ale potwierdza się opinia jaka do mnie dotarła.

Czy ktoś ma jeszcze coś do dodania??

czyli bierzesz czy nie??

W świetle uzyskanych informacji chyba jednak podziękuję. przepraszam za kłopot.

Musze zatem poszukać mostu z nowszej wersji 132/mirafiori albo w ostateczności volvo.

mogę sie zapytać sąsiada on niedawno rozebrał argente. Z tym że wątpię żeby mu sie chciało sprawdzać jakie to przełożenie no i cene da pewnie tez fest;/