Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
taboon Gdynia | 2009-05-28 10:30:51 W co trzeba by się zaopatrzyc dodatkowo mająć ochote pojeździć sobię parę dni po Słowacji i Austrii i na co zwrócić szczególną uwage na drogach.
I jak wyglądają opłaty za przejazdy autostradami. Znalazłem info o winietach, ale czy nie ma tma bramek tak jak u nas w PL ? Znalazłem taką małą informację: obowiązki w UE na drogach
Kto posiada dodatkowe info na ten temat? |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-05-28 11:10:52 Myślę, że do tego wszystkiego pasowało by mieć jeszcze samochód ![]() A tak bardziej serio to należy uważać na prędkości i policajów. Lubią znęcać się na Polaczkach i walą mandaty za pierdoły, więc zabierz wszytko to co wcześniej przytoczyłeś w cytatach, nie zapominając o pasażerach i samochodzie ![]() Szerokości i miłego wypoczynku |
Pmsp Daewoo Espero '98 / ... Elbląg | 2009-05-28 12:46:20 Potwierdzam co do policjantów. Przy czym jak już euro weszło to bardzo polubili dodatki. np. mandat 200 euro a po rozmowie w radiowozie 70 euro bez rachunku ![]() |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-05-28 18:20:11 Co do wyposażenia to słyszałem, że w całej unii jest tak, że musisz mieć na wyposażeniu tylko to, co jest wymagane w kraju w którym jest zaejestrowane auto, czyli teoretycznie gdzie by nie jechac nie potrzebujemy np. kamizelek odblaskowych.
Takie jest prawo unijne, no ale jak zaczniesz to tlumaczyc za granicą gliniarzowi to na pewno znajdzie co innego zeby wlepić mandat ![]() pozdr. |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2009-05-28 22:40:05
Dokładnie tak ja napisał szanowny kolega. Bedac pare razy anglikiem w polsce miałem pare problemów ze zjebami ze szczecinskiej drogówki ![]() ![]() |
taboon Gdynia | 2009-05-28 22:55:34 Dzięki za info apropos Słowaków, a jak tam z Austrią?? planuje tlyko jeden dzień na Wiedeń, ale zawsze to już nie Slovakia ![]() Zapakuje oczywiście pelen zestaw (nawet defibrylator a'la McGyver wezmę ![]() Pasażerów sztuk raz (małżowinka) i bagaż......... i tego ostatniego się obawiam, że mi miejsca braknie ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2009-05-29 09:25:18 Co do Autrii, to trzeba mieć na wyposażeniu kamizelkę odblaskową - można kupic na stacjach benzynowych i w sklepikach na przejściach granicznych. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-05-29 11:09:22
Ta... za ile eurasów? W PL za piątaka można kupić. |