[K] Klamka zewnętrzan drzwi kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Klamka zewnętrzna lewy przód (drzwi kierowcy). Może być tylko ten element ze zdjęcia. Najchętniej zielona ale może być i inna.

pękło mi tak samo w zeszłym roku, z tym, że żółtych klamek nie ma w sprzedaży więc...

...Klej 2-składnikowy do klejenia metali i różnych stopów aluminium (przypadkiem miałem), najpierw warstwa na pęknięcie, potem 2 cienkie warstwy dookoła nałożone co 24h, trzyma do dzisiaj

No w ostateczności tak trzeba bedzie zrobić :/
Niestety spawac sie to badziewie nei spawa

spawa ale tig-em

Cytat:
2009-05-27 10:56:09, seweryn80 pisze:
spawa ale tig-em

Nie spawa, podczas spawania sie wypala - taki stop. Ja sie zjedzie z prądem to sie klei a jak sie klei to pęka w rekach.

a w jakiej osłonie gazowej

Cytat:
2009-05-27 20:20:44, seweryn80 pisze:
a w jakiej osłonie gazowej

A ty cos takiego pospawałes czy chcesz sobie poprostu podyskutować?

Bo widzisz o ile ja sie moge nie znać na spawaniu TIG-em, to pierwsze co zrobiłem to podjechałem do miłego starszzego Pana z zaprzyjaźnionego SPA, który spawał alu jak ja jeszcze w krótkich spodniach latałem i pierwsze co powiedział to "...kurwa tylko nie klamka.... chcesz żeby było dobrze czy mam ci "pokleić"..."
Po ty wytłumaczył mi mniej wiecej jak wyglada spawanie tego gówna i tyle w temacie. Dla mnie to sie nie spawa.

nie spawałem, prowdze dyskusje, ale jest teraz tyle nowych spawarek, mieszanek gazów itp. że pewnie jest jakaś opcja spawania.

No oki. Być moze masz rację, ze czymś to sie da.
U mnie na wsi polegli, więc pozostaje wymiana albo jakieś sprytne nitowanie na zakład.