Malowanie alufelg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie.

Ostatnio porysowałem felge brzydko o krawężnik i tak sie zastanawiałem czy może by je pomalować. Podoba mi się kolor grafitowy, czyli zmiana koloru.

Robił ktoś już coś takiego? Myslałem, żeby oddać do jakiegoś speca od malowania felg (jeśli ktoś zna kogoś dobrego we wrocku proszę o kontakt) a może po prostu wystarczy spec od malowania aut i specjalną farbę?

To są takie felgi

z góry dzięki za wskazówki i najlepiej o specjaliste do malowania felg będę wdzięczny za kontakt do kogoś z wrocławia.

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: zYx dnia 2009-06-25 15:12:35 ]

Witam...
Jesli chcesz osiagnac trwaly i ładny efekt musisz poszukac lakierni proszkowej...

Ja w takiej pracuje i co nie co o tym wiem...

Jesli wezma je do malowania to dobra lakiernia ma palete kolorow RAL i niech Ci pokaza wzornik i sam sobie mozesz dobrac kolor...
Pozniej trafia to do śrutowania lub korundowania w celu oczeszczenia z lakieru i nieczystosci... po tym procesie musi to sie odtłuscic, wypłukac i trafic do wanny z fosforanem żelazowym ( to powoduje dobra przyczepnosc lakieru ) jeszcze raz sie wypłukac i trafic do suszarki... Na koniec nakldaja wybrany przez Ciebie kolor i wjezdzaja do pieca gdzie proszek sie polimeryzuje czyli utwardza... po tych czynnosciach mozesz cieszyc sie nowymi felgami...

Opisalem ci jak to wyglada zebys wiedzial co beda robic lub co powinni zrobic.

I jeszcze zapewne zapytaja czy chcesz bezbarwny na kolor... ale to juz do twojej decyzji... U nas koszt obrobki, kapiele i lakierowanie ok 70zł za szt wszystko zalezy od koloru...

Pozdrawiam...
Łukasz...

Cytat:
2009-06-25 20:41:05, MionicK pisze:
U nas koszt obrobki, kapiele i lakierowanie ok 70zł za szt

cena naprawdę robi wrażenie

ja się bawiłem w malowanie puszkami w sprayu, wyszło jakoś tak może i trochę taniej ale jeszcze duużo można by poprawić

Cytat:
2009-06-25 21:50:44, 7gsi pisze:
może i trochę taniej ale jeszcze duużo można by poprawić

Na moje oko to spoko... wysoki połysk robi wrazenie... zeby bardziej ocenic trzeba sie bardziej przygladnac i pomacac.... ile warstw dales? jakis podklad?

czy to duzo? 70 zł za szt ale masz gwarancje ze przez dluzszy okres czasu nie bedziesz mial zadnych odpryskow itp np jak kamyczek sie odbije a po sprayu roznie to bywa...

Pozdrawiam...

Wydaje mi się, że 7 miał na myśli niską cenę

przynajmniej z mojego punktu widzenia jest dość atrakcyjna

Cytat:
2009-06-25 22:56:12, Pabelo pisze:
Wydaje mi się, że 7 miał na myśli niską cenę przynajmniej z mojego punktu widzenia jest dość atrakcyjna

miałem

przy cenie 70/szt za cały ww. proces - nie wiem, czy warto się samemu pierdzielić w zdzieranie, głaskanie, podkładowanie i 2-3krotne malowanie, same materiały też kosztują

Siedem dych? To przecież niżej być nie może!

MonicK, czy jesteś w stanie na poczekaniu w jeden dzień to zrobić, bo do Krakowa mam kawałek.. no może nie kawałek, ale dojazd będzie trwał wieki..?

..no chyba, że znacie kogoś we Wrocławiu, lub Opolu?

Dzięki

Cena jest bardzo atrakcyjna, co nie zmienia faktu że na dzień dzisiejszy i tak wole polerowane aluminium Choć już to obchodzenie się z felgami jak z dzieckiem zaczyna mnie troche irytować

u nas we wiosce za 70 dych to gościom się telefonu nie chce odbierać

Sam bym Ci wysłał swoje za taką cenę,

Cytat:
2009-06-25 23:13:37, zYx pisze:
czy jesteś w stanie na poczekaniu w jeden dzień to zrobić

Jestem tylko nie w sezonie... bardziej na zime( pazdzienik-marzec ) jak nie ma co malowac to chetnie sie podejmiemy... co do ceny jeszcze sie dokladnie dowiem... 70 bylo jak malowalem dla znajomego w marcu...