Klapa Mk6 do Mk5?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie myslałem czy tylna klapa z Mk6 podeszła by do Mk5?
Lampy zamiejscowione w tylnej klapie Mk6(przeciwmgłowe chyba) oczywiście by z niej zniknęły ale chodzi mi czy by pasowała?
Oczywiście do tego zderzak Mk6...

Co wy na to?

błotniki chyba by nie podeszły.. ale dało by się to zrobić, w sumie nie ma rzeczy niemożliwych Ale praca praca i jeszcze raz praca i niewiadoma opłacalność... Poza tym tył mk5 jest ładniejszy

ale lampy MK6 są wypukłe, a MK5 wklęsłe. Jak zaszpachlujesz przeciwgielne, to będzie odstawało od lamp. No chyba, że dasz lampy od MK6:

podejrzewam ze błotniki sa te same, problem bedzie z lampami i listwą pod lampą, trzebaby wstawic te elementy z mk6.

a lampy mk6 podejdą pod okulary mk5? po za wyjątkiem dolnej listwy?

musisz wymienic jedynie listwy pod lampami, klape i zderzak i juz masz tyl mk6 z mk5 lub odwrotnie. mocowanie lampy jest to samo, przy blotnikach nei ma roznicy. lampy wymienic musisz bo sama klapa od mk6 bedzie odstawac znacznie. tu masz fotke

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2008-06-06 10:50:26 ]

myślę,ze zenq wszystko wyjaśnił...listwa pod lampa z mk6, lampa mk6 i zderzak mk6...reszta zostaje

no ale ktos trafnie zauwazyl mk5 ladniejszy

dokladnie wczoraj o tym z Karolem gadalismy,poza tym ja bym sie nie bawil w takie mody...Arcio: taniej wyjdzie sprzedac tego co masz i kupic mk6

Macie rację, faktycznie kupa roboty
Dzięki za wybicie mi tego ze łba
POZDRO

czyli panowie, jakby wyglądała zamiana klapy MK6 na MK5? czy podejdzie bez przeróbek? pomijając lampy...

Cytat:
2009-07-20 22:22:04, Praethorians pisze:
czyli panowie, jakby wyglądała zamiana klapy MK6 na MK5? czy podejdzie bez przeróbek? pomijając lampy...

Czytasz czy tylko patrzysz???
Masz napisane.

Seba ostatnio robił to w cabrio myśle że będzie podobnie

A jeśli chciałby zmienić tylko tylni zderzak przeszło by to(P&P)? a ma może ktoś foto jak by to wyglądało?

Zderzak pasuje p&p, ostatnio nawet widziałem gdzies MK5 ze zderzakiem z MK6/MK7, wyglada jak bys z dwoch samochodow probował zrobic jeden, ogolnie lipa.

Tak myślałem ogólnie jestem zdania że tył albo mk5 albo mk6/7... ale to moje zdanie

Sam zderzak wyglada - nie ciekawie. Zmiana tylu to troche roboty - lampa mk VI i VII nie dosc,ze jest wypukla to jest tez wyzsza i ma inne rozstawy srub . Dobry blacharz to opanuje ,ale musisz miec listwy pod lampa wyciete z tylnego pasa - nie same nakladki z mkVI i VII tylko calosc.