MotoNews.pl
9 Wymiana szyby - trójącika w Mk7 HB - jaki klej ? (233041/45) - PT

Wymiana szyby - trójącika w Mk7 HB - jaki klej ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Zamierzam wymienić rozbity trójkącik w moim essim. Jak wiadomo trójkącik ten jest razem z uszczelką. Należy całość wkleić do karoserii. Chciałbym zapytać essomaniaców jakiego użyć do tego kleju i ogólnie jak taki proces wykonać ? Dodam, że elementy starej szyby (zaklejonej kartonem) jeszcze tkwią w karoserii.

Z góry dziękuję za pomoc.
Specta

Klej do szyb, kolor czarny, jest to najtwardsza masa własnie do wklejania szyb, koszt ok 25zł.
No a proces, obczyscic, odtłuscic, masa posiada specjalna koncowke z takim wycieciem do rownomiernego i odpowiedniego nakładania kleju.
Nakładasz na rant drzwi, czekasz z 10 minut i przykładasz szybke, ustawiając ja dokładnie, w razie czego jeszcze jakies kliny z drewna zeby nie opadała na doł.
Ewentualnie tasmą do pakowania łapiesz ja do karoserii zeby sie niue przesuneła i nie odeszła od karoserii.

20pln za tubkę. Odtłuść dobrze wszystko przed klejeniem.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Jednak chyba źle się wyraziłem. Chodziło mi o ostatnią boczną szybę. Ten nieruchomy trójkącik za tylnymi drzwiami. Szyba jest razem z uszczelką i podejrzewam, że uszczelka musi zostać przyklejona do metalu. Czy użyć kleju do szyb ? Jeżeli tak to może ktoś może podać producenta. Z góry dziękuję. Jutro się za to biorę, już mam dość jeżdzenia z kartonem.

Pozdrawiam

Nie wiem dokładnie jak tam jest, bo czasem uszczelka p[ełni role tylko dla wygladu, bo szyba i tak jest wklejana, musisz to obejrzeć, no a z guma, to pierwszy lepszy sklep moto i tam sobie to kupisz, powiedz tylko ze guma do szyb czarna, i bedą wiedzieli o co chodzi.

Dzięki. Zdam relacje