Doradzcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jeżeli ktoś może to niech mi doradzi bo ja już sam nie wiem.Zastanawiałem się nad instalacją LANDI-RENZO do Espero 1. 5L 16V II generacji ale dostałem namiar na instalację 4 generacji w takiej konfiguracji: valtek red + zavoli + stag 4. Co myślicie o takiej instalacji,czy będzie dobra do Espero? Myślę żeby wydać max. 2tyś. zł,podobno 4 generacji ma coś koło tego kosztować.
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Cyganunio dnia 2009-06-05 16:58:46 ]

Lepsza dobra II generacja niz kiepska IV. Wez pod uwage takze to , ze sekwencje na gaz przelaczysz dopiero jak silnik osiagnie temperature 30stopni, jak jedzdisz na krotkich odcinkach , to bedziesz jezdzil polowe dystansu na benzynie.

Sam już nie wiem co mam myśleć o tym.Cały czas myślę o LANDI-RENZO,podobno z 4 generacji mam być bardziej zadowolony ale sam nie wiem.
TRUDNA DECYZJA

[quote]
2009-06-05 16:02:49, Cyganunio pisze:
dostałem namiar na instalację 4 generacji w takiej konfiguracji: valtek red + zavoli + stag 4. Jak chcesz założyć te wtryskiwacze do tego silnika,to odrazu powiedz szefowi , że często nie będzie Ciebie w pracy,bo będziesz u gazownika .A tak na serio,zakładaj 2-gen. nie jest to trudne autko każdy gaziarz da radę.Mój zestaw do tego to parownik Lovato,elektronika Bingo-s,lub Brc Just,odpowiedni zabieg przy świecach i hula aż miło ::

[ wiadomość edytowana przez: zet77 dnia 2009-06-05 20:05:46 ]

Cytat:
2009-06-05 16:02:49, Cyganunio pisze:
Witam Jeżeli ktoś może to niech mi doradzi bo ja już sam nie wiem.Zastanawiałem się nad instalacją LANDI-RENZO do Espero 1. 5L 16V II generacji ale dostałem namiar na instalację 4 generacji w takiej konfiguracji: valtek red + zavoli + stag 4. Co myślicie o takiej instalacji,czy będzie dobra do Espero? Myślę żeby wydać max. 2tyś. zł,podobno 4 generacji ma coś koło tego kosztować. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Cyganunio dnia 2009-06-05 16:58:46 ]

nie montuj II gen bo to jakbyś kupował tv czarno-białe albo wieżę mono. Zestaw dobry za wyjątkiem wtryskiwaczy zamiast valteków zawinszuj sobie magi jety lub nawet matrixy i nie bedziesz wiedział kiedy jedzieswz na gazie. Słowo.

Landi-Renzo II generacji jak jest kompletne to jestb. dobra instalacją ale kazda sekwencja jest od tej instalaki jeszcze lepsza.

Ciekawe jak cenowo to by wyglądało-czy była by duża różnica jak bym się zdecydował na te inne wtryskiwacze,muszę skontaktować się z Panem który oferował mi tamten zestaw i zobaczę co mi powie.

o ile dobrze pamietam to roznica miedzy cena waldemarow a magic jetow wynosi jakies 70 zl
Pozdrawiam!!!

u mnie kupisz najtaniej wtryski keihin
tel.693365888
prinsczyszczenie.pl

To różnica nie jest aż taka duża,muszę nad tym pomyśleć-może warto by było założyć lepsze wtryski.

Jeśli zależy Ci bardzo na cenie, jednocześnie jakość ma być należyta:

STAG 4/ Tomasetto Alaska lub Scorpion Mini/ Magic Jet / filtr fazy lotnej Czaja FL02 - bardzo ważna kwestia.