Dławienie się na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich jako nowy użykownik forum. Mam problem z instalacją gazową w swoim samochodzie. Instalacja jest od ok. 5 lat . Problem polega na tym że po przejechaniu pewnej trasy samochód jakby się dusił aż wreszcie zgaśnie.(Wydaje mi się że może nie dochodzić paliwo) Pózniej przez pewien czas nie można go odpalić na gazie. Czy instalacja może być zanieczyszczona ? Jeżeli ktoś może wiedzieć o co chodzi proszę o odpowiedz

zacząłbym od filtrów a nastepnie sprawdzenie pod mjakim ciśnieniem wychodzi gaz ze zbiornika przed i za reduktorem gazowym.wystarczy podać napięcie na elektrozawory gazowe z akumulatorażeby sie otworzyly.

Moze banalne ale... czy po tym jak nie mozesz zapalic otworzyles maske i sprawdziles czy parownik nie jest zamarzniety (oszroniony)?

nie sprawdzałem parownika ale wydaje mi się że nie jest oszroniony a jeśli by był to co to mogłoby znaczyć ?

jeśli parownik masz oszroniony tzn ze masz za mało wody w chłodnicy dolej wode i problem powinien zniknąć

zmieniałeś kiedykolwiek filtry gazu? jeśli nie to zacznij od tego jak to instalacja?

Jeśli chodzi o wodę to na pewno jest a co do filterka to był wymieniany. Instalacja jest firmy BRC. Tak sobię myślę a czy to nie może zużyła się membrana ?