[125p] 1,4 1973

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wiem ze jest to troche kontrowersyjny projekt i spotykam sie z rożnymi opiniami jednak cos co proboje osiagnąć to polączenie od zawsze podbajacego mi sie fiata 125p i cultstylu. Dluga droga jeszcze przede mna, ale chcialem Wam to pokazac i posluchać opini (także tych negatywnych).

Fiaciora kupiłem w czerwcu 2007 jest z 73 roku i fabrycznie miał silnik 1300
Poczatkowo miała byc to tylko zabawka na wakacje ale jakos tak sie przywyczailem ze juz zostal

stan blacharski byl calkiem ok poza nie oryginalnym przodem i fatalnym stanem powloki lakierniczej

zaczeło się od zakupu mattigow 7x13" i zmian w zawieszeniu

fiat zaczął już troche zwracać na siebie uwage i w takiej opcji przejezdzil do poczatku zimy

wtedy to droga kupna nabyłem cos takiego

na przełomie roku zaczeło sie mniej wiecej tak

a tak sie skończyło

w miedzy czasie kupilem dosc dziwne felgi (poobno z ruskiej formuly czy cos takiego) 2x 7x13" i 2x 8,5x13" Et ani nazwa nieznane

jako ze bardzo ciezko jest dostac oryginalne blotniki na maly kierunek, i ze do kompleksowej blacharki brakuje jeszcze kilku elementów
w czerwcu zapadla decyja ze pomalujemy fiata zeby troche lepiej sie prezentowal...

po dwóch zarwanych nocach...

doszla oryginalna atrapa a felgi byly na wizycie u squada

w takim stanie fiat spokojnie przejezdził cale wakacje, trafiła się nawet wycieczka nad morze

jeszcze jedna fotka naszej "ekipy"

jeszcze sporo pracy potrzba ale juz jakies efekty widac
udalo mi się wkońcu trafić na oryginalne blotniki także w przyszłym roku planuje zrobic blacharke

czekam na opinie i ciekawe uwagi

Pozdrawiam Jacek

[ wiadomość edytowana przez: sixkiller dnia 2008-09-15 21:04:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: sixkiller dnia 2008-09-15 21:06:16 ]

bardzo gut

Wzorowy kanciak,zewnetrznie prawie bez zmian za to w bardzo ładnym wykończeniu i z dobrym silnikiem.Zresztą wszystkie 3 Wasze fiaciory są fajne i mam nadzieje,że wożąc ludzi do ślubu troszke marka się odświeży

Spoko, troche ten K16 tam nie pasuje ale to dobry silnik, lekki i nowoczesny. Poza tym bardzo przyjemny lansowozik

Fiacior elegancki, a felgi rzeczywiście są z formułki estonia

ladny. naprawde ladny. te chromowane felgi mi troche nie pasuja, i chyba na mattigach wygladal ciut lepiej.

świetny fiat i ten silnik w fiacie też ładnie pewnie chodzi. Tylko roverka mi z rejonu żes podprowadził

wszystkie fiaty, które zobaczyłem w tym wątku są KUREWSKO ZACNE

No suuuper, widze ze prace ida w dobrym kierunku...
Tylko tak trzymac, musimy darzyc do tego zeby tych samochodow przybywało a nie ubywało!!!
Pzdr

PIEEEEEEEEEEEEEEEEEEKNE!!!!!!!
chociaz przed malowaniem również zacnie wyglądal na tych wiekszych kapciach

edit
chce fiata

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2008-09-15 21:37:26 ]

W końcu jakiś konkret do pooglądania
bardzo mnie się podobają takie fiaty

zdecydowanie zajebisty fiat ::
Pokaż środek

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2008-09-15 22:09:12 ]

wypas!! zdobadz sobie jeszcze chromowane kierunki do mra to nie bedzie sie to tak gryzlo z przodu. no chyba ze wracasz w niedlugim czasie do oryginalu z przodu

Piszesz że spotykasz się z różnymi opiniami. tutaj jak dotąd wszyscy są jak najbardziej na TAK ;]
fajnie się człowiek poczuć może oglądając takie cacko

NAPRAWDE ZACNIE TO WYGLĄDA MOJE GRATULAJCE MAM NADZIEJE ŻE JA OSIĄGNE TAKI SAM EFEKT Z MOIM.

Cytat:
2008-09-15 21:12:13, 3zeR_MDS pisze:
ladny. naprawde ladny. te chromowane felgi mi troche nie pasuja, i chyba na mattigach wygladal ciut lepiej.

Tak, tak, w ogóle felgi od estoniii są okropne, ja chętnie je odkupię
Super autko, i ten kolor

zacna fura do zobaczenia kiedyś w LBn może na spocie

przed malowaniem był piękny na tych Mattigach,ale na kole od estonii i nowym lakierku to poprostu MIAZGA...

... a i kumpli fiatole,szczególnie pikuś też są całkiem całkiem przekozackie

No... w końcu się kolega na forum pojawił z maszyną... pięknie jeszcze resztę roverków jakby kumple opisali to by było super...

ROVER LANSS TEAM

Fajny Fiuton kolezko ale na arabiana sie nie nada :]